0

Т рима студента с максимален бал от приемните изпите в Медицински университет-Варна са се записали тази година да учат в най-желаните специалности – „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“.

Трима студента с максимален бал от приемните изпите в Медицински университет-Варна са се записали тази година да учат в най-желаните специалности – „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“.

18 са пълните шестици на изпита по биология, а отличните оценки над 5,50 са 198. На кандидат–студентския изпит по химия са получени 17 пълни шестици, а отличните оценки са общо 165. „За поредна година конкуренцията за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ е огромна. От 7 до 10 кандидати се конкурират за 1 място, а повече от 80% от приетите на първо класиране кандидати вече се записаха.

Високото качество на входа е гаранция и за високо качество при завършването на университета. Освен традиционно големия интерес към специалностите от Медицинския колеж „Рехабилитатор“ и „Помощник фармацевт“, тази година изключителна е и конкуренцията за специалността „Медицински оптик“, както и за специалност „Логопедия“, обясни още зам. ректорът по учебната дейност, проф. д-р Албена Керековска.

МУ-Варна е единственият университет в страната, в който чрез специализиран софтуер изпитните комбинации се генерират наживо пред кандидат-студенти и родители, непосредствено преди началото на изпита. Вече е обявено второто класиране за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“, „Фармация“ и „Военен лекар“, а кандидатите могат да се запишат до 25 юли.