С ДС поиска веднага оставките на трима от служебния кабинет - премиера Стефан Янев, здравния министър Стойчо Кацаров и министъра на енергетиката Андрей Живков.Това се става ясно от позиция на синята партия.

СДС поиска веднага оставките на трима от служебния кабинет - премиера Стефан Янев, здравния министър Стойчо Кацаров и министъра на енергетиката Андрей Живков.Това се става ясно от позиция на синята партия.

А работодателят на тримата и кандидат за нов мандат за президент Румен Радев, да преосмисли оставането си в предизборната кампания.

"Само за шест месеца, управлението на Румен Радев, чрез назначените от него две служебни правителства, доведе страната ни до дъното, по всички показатели", посочват от СДС и ги изброяват - некомпетентно и безотговорно управление на Ковид-кризата, провал на ваксинациите, невиждана по размерите си енергийна криза, заради която много бизнеси фалират, категорично несправяне с галопиращата инфлация, неадекватност, довела до тежко екологично замърсяване от потъналия кораб VERA SU.

"Провал при управлението във всички сектори. Думата за това е само една – ХАОС! Невиждан ХАОС!", казват от СДС.