0

С танимира Петрова напусна олимпийския турнир по бокс след загуба още в първия кръг на категория до 57 кг. Световната ни шампионка от 2014 година отстъпи с 2:3 съдийски гласа пред колумбийката Йени Кастанеда.

Станимира Петрова напусна олимпийския турнир по бокс след загуба още в първия кръг на категория до 57 кг. Световната ни шампионка от 2014 година отстъпи с 2:3 съдийски гласа пред колумбийката Йени Кастанеда.

Станимира не успя да играе добре в близкия бой със съперничката си, която пласира няколко тежки удара в главата на българката както в първия, така и в третия рунд. Това предопредели решението на съдиите, въпреки добрата игра от дистанция на 30-годишната асеновградчанка.

След края на мача Станимира бе доста разочарована и заговори за отказване от бокса.

„Според мен спечелих мача, макар и с малко. Сега съм афектирана и не мога да преценя, трябва да го изгледам наново. Ако ме питате сега, бих казала, че спирам с бокса заради това съдийство. Трябва обаче да се успокоя и тогава да го реша окончателно“, завърши Станимира Петрова пред БНТ.

Това за нея е второ отпадане в първия кръг на олимпийски турнир, след като по подобен начин напусна ринг и в Рио през 2016 г.