0

Л идерът на „Атака“ Волен Сидеров и певицата Луна си спретнаха скандал в национален ефир по време на предизборен дебат за президентските избори.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и певицата Луна си спретнаха скандал в национален ефир по време на предизборен дебат за президентските избори.

Сидеров отказа въобще да се включи в дебата, защото според него се правела пиар кампания на Луна и преди да влязат в студиото е бил заснет клип с нея, който й дава нечестна преднина и я представя като "доминиращ кандидат". Лидерът на "Атака" заяви, че няма да участва в "такъв сценарий".

„Вие защо позволихте един от участниците да бъде заснеман с ваш оператор. Вие сте подредили нещата, подредили сте ги и искате аз да вляза във вашия сценарий?“, каза Сидеров.

Водещата на предаването по бТВ Мария Цънцарова обясни, че е било заснето видео с Луна и останалите кандидат-президенти във връзка с тегленето на жребия за реда, по който да се задават въпроси в дебата, но то не е било излъчено и нищо не е показано по телевизията преди дебата. Лидерът на „Атака“ обаче демонстративно напусна студиото.

След това пък самата Луна заяви, че се чуди как в дебата участват хора, „които са довели държавата дотук“ и „трябва да са в затвора“. След това тя влезе в остър сблъсък с Александър Томов и Николай Малинов- другите двама, които участваха в дебата. Певицата прочете декларация за закон за лустрация и поиска двамата кнадидат- президенти да я подпишат. Накрая Луна каза, че й е "под достойнството" й е да бъде в едно студио с "комунист-подлога и шпионин".

След като не успя да успокои обстановката, водещата я помоли да напусне студиото, а Луна демонстративно напусна, усмихвайки се на камерата.

Николай Малинов и Александър Томов споделиха своите позиции относно въвеждането на зеления сертификат и новите мерки.