0

Р умен Радев е основният ми опонент, но той не участва в дебати. Това обяви в интервю за bTV лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който отново се кандидатира за президент.

Румен Радев е основният ми опонент, но той не участва в дебати. Това обяви в интервю за bTV лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който отново се кандидатира за президент.

Той призова действащия държавен глава и кандидат за втори мандата на диспут. „През 2006 г. бях на президентските избори срещу президента Георги Първанов, тогава действащ президент, който беше аналог на сегашния президент Радев – социален, уж ляв, уж Големия шлем с руски проекти, а в същото време даде четири американски бази безплатно и аз правих митинги по цялата страна срещу това. 

Сега е същото положение – имаме един президент, пак издигнат от БСП, от левия електорат, който флиртува с този електорат, но в същото време го мами, защото играе за това България да бъде фронтова държава“, обясни лидерът на „Атака“. Той уточни, че партията от създаването си е последователна срещу участието на страната ни във военни блокове и за добри отношения с Русия.

Относно проблема с високата цена на газа той смята, че енергийната кризата, както и COVID кризата, са изкуствено създадени, за да унищожат средната класа в света. „С една дългогодишна зелена политика, която измисли климатичните условия, глобалното затопляне… „Зелената сделка“ е унищожаване на традиционните енергийни мощности, за да се направят някакви ветрови, соларни и други енергоизточници, които не са рентабилни, скъпи са и убиват реалната икономика“, уточни Сидеров.

Той не е ваксиниран срещу COVID-19 и е срещу мерките и изискването за зеления сертификат, участва в протестите срещу тях. Лидерът на „Атака“ нарече „здравен фашизъм“ идеята възрастните хора да бъдат ограничени да излизат. „Чува се, че ще има локдаун, което е заключване, следващата фаза каква ще е – концлагер за неваксинираните“, коментира още Волен Сидеров.