0
Ди ите, пъпешът и къпините са само част от изкушенията на лятото.  Освен че са изключително полезни, защото са съкровищница на витамини,  те могат да направят кожата ни копринено мека.
Шепа
Шепа ароматни къпини е достатъчна за направата на една хубава маска за лице, която може да се забърка вкъщи. Вкусните плодчета  са идеални за забъркването на домашна козметика, която да освежи и ексфолира кожата ни. Вземете няколко къпинки, намачкайте ги и добавете лъжица мляко. Намажете лицето си и изчакайте 20 минути. Друг вариант за разкрасяване е да намачкате няколко къпини и да добавите чаена лъжица лимонов сок и още толкова мед. Разбъркайте, намажете лицето си,  след 10 минути се измийте. Маската от къпини почиства кожата, ексфолира я, свива порите и й придава свеж вид.
Дините са най-сочните дарове на лятото. Любимите плодове не само могат да ни разхладят, но и да послужат като отлично козметично средство на дамите. Неслучайно тя често влиза в състава на козметиката. Маските с диня могат да премахнат пораженията по кожата, които е нанесло безпощадното лятно слънце. Домашната помада може да избели кожата, да премахне петната и да се справи с луничките.
Жълтък
Рецептите са лесни за приготвяне. Необходима ви е една лъжичка сок от диня, която трябва да се смеси с един жълтък. Нанесете сместа върху лицето си. Оставете я да престои около 15 минути и се измийте. Тази маска ще се отрази отлично на дамите със суха и нормална кожа. Няколко капки лимонов сок към тази помада я правят подходяща за хора с мазна кожа. Маска, която се бори с пигментните петна и луничките, също се приготвя много бързо. За да я забъркате, са ви необходими един белтък, една чаена лъжица сок от диня и 20 капки сок от лимон. Тя трябва да се нанесе и след 20 минути да се отмие.
Тонус
Ако искате просто да тонизирате кожата си, трябва да вземете една супена лъжица сок от диня и от праскова. Тази маска е подходяща за суха и нормална кожа. Дамите, които имат по-мазна кожа, е необходимо да смесят сок от диня и краставица. Ароматният пъпеш може да съхрани за дълго съблазнителния тен, придобит на морето. Отрежете два резена пъпеш и го намачкайте. Към тях добавете 10 капки лимон и нанесете на кожата си.