0

С лави Трифонов ще е депутат от Стара Загора, като освобождава място във Варна. Това желание е заявил пред ЦИК лидерът на "Има такъв народ", съобщава "24 часа".

Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора, като освобождава място във Варна. Това желание е заявил пред ЦИК лидерът на "Има такъв народ", съобщава "24 часа".

В листите на партията има най-много размествания, защото повечето от кандидатите са включени в по две листи.

Така например Виктория Василева влиза от София - област и освобождава място в Кюстендил. Икономистът Любомир Каримански ще е депутат от Варна, вместо от Габрово. Имунологът Андрей Чорбанов на свой ред е избрал 23 МИР в София, като освобождава място в Ямбол. Сценаристите Ивайло Вълчев, Тошко Йорданов и Филип Станев ще са депутати съответно от Бургас, Пловдив - град и от 25 МИР в София, като същевременно освобождават места съответно в Ямбол, Пловдив - област и Хасково. Учителката Юлия Чортленева ще е депутат от Плевен, като така освобождава място в Кърджали. Журналистът Станислав Балабанов влиза в НС от Пазарджик вместо от Ловеч, Георги Георгиев - от София - област вместо от Враца, а Драгомир Петров - от Разград вместо от Силистра.

Междувременно стана ясно, че здравният министър Костадин Ангелов ще е депутат от ГЕРБ от Велико Търново, като така той освобождава място в листата на ГЕРБ във Варна. Транспортният министър Росен Желязов пък е изразил желание да бъде депутат от 24 МИР в София и освобождава място от Благоевград. Спортния министър Красен Кралев пък ще влезе в НС от Русе, а мястото му във Варна остава вакантно за следващия в листата. Просветният министър Красимир Вълчев ще е депутат от Шумен, а оставя място в Стара Загора.

От ДПС Йордан Цонев пък е заявил, че ще е депутат от Враца и освобождава място в Благоевград. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ този път няма да влезе от Кърджали, а от Шумен, а Халил Летифов ще е депутат от Благоевград и освобождава място в Стара Загора.

Същевременно Ивайло Мирчев от "Демократична България" е заявил, че иска да е депутат от 24 МИР в София вместо от Бургас, а пулмологът Александър Симидчиев - от София - област вместо от 25-и МИР в София.

По-рано през деня стана ясно, че Христо Иванов, водач на листата на "Демократична България" за Пловдив-град е избрал да бъде депутат в новото Народно събрание от 25 МИР София.

Съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" Николай Хаджигенов пък избра да е депутат от 25 МИР - София и отстъпи мандата си в Пловдив, където водеше листата, на председателя на Единна народна партия Мария Капон, която беше втора.

Всъщност ЦИК трябва да обяви окончателния списък с 240 депутати в неделя. Тези, които са в повече от един район, имат един ден срок да посочат от кой точно МИР искат да влязат в НС.