0

О т "Продължаваме промяната" излязоха в специална позиция по казуса с нападението на офис на ЛГБТИ организация в София и в нея дават да се разбере, че искат снемане на имунитета на Боян Расате.

От "Продължаваме промяната" излязоха в специална позиция по казуса с нападението на офис на ЛГБТИ организация в София и в нея дават да се разбере, че искат снемане на имунитета на Боян Расате.

Група мъже са нахлули в събота следобед общностния център Rainbow Hub, съобщиха самите те в страницата си във Фейсбук. Момиче е било ударено в лицето и твърди, че е било нападнато от Боян Расате, съобщи Нова телевизия. Самият Расате е отказал коментар, но отрече категорично случилото се. Днес стана ясно, че полицията е започнала разследване за хулиганство. Пред Нова телевизия пък потърпевшите момичета разказаха какво точно се е случило. Васил Василев, който е свидетел на нападението, потвърждава думите на Глория. „Боян Расате я удари с юмрук по лицето, при което той и хората му започнаха да чупят всичката техника”, разказа той.

Сега от "Продължаваме промяната" определят случилото се като нещо ужасяващо.

"Десетина яки и въоръжени мъже, явно членове на организация от паравоенен тип, са нахлули в офиса на законно съществуваща неправителствена организация  и след като са нанесли побой, са изпочупили цялото имущество. Вандализмът им е описан в снимки и стана публичен от националните телевизии, както и обстоятелството, че техният формален водач е бил въоръжен. Фактът, че главатарят на тази банда е кандидат за президент единствено подсилва ужаса от това събитие", казват те.

От ПП посочват, че всеки български гражданин, независимо от пол, религия, убеждения, физически или психически ограничения, или сексуална ориентация, трябва да бъде защитен и сигурен в своя дом и офис и неговата личност и имущество не могат да бъдат обект на посегателство.

Именно затова настояват за две неща - да бъде направено необходимото от българските власти за незабавно снемане на имунитета на предводителя на тази банда, да бъдат незабавно арестувани и обществото да бъде публично запознато с действията срещу останалите членове на тази организирана престъпна група! "Българската прокуратура, която системно отказва да застане в защита на българските граждани срещу грабежите и кражбите, поне да направи необходимото за застане в защита на тяхната  сигурност", казват от ПП.