0

С мок се настани в апартамент на третия етаж в блок в София, като най-вероятно е влязъл през отворен прозорец, предаде Нова ТВ.

Смок се настани в апартамент на третия етаж в блок в София, като най-вероятно е влязъл през отворен прозорец, предаде Нова ТВ.

Собствениците на апартамента са позвънили на 112, от където им е обяснено, че ще ги прехвърлят към Столична община, от там обаче са казали, че не могат да помогнат. След като поста на човека е прочетен в социалните мрежи, на помощ се отзовава специалист от терариума на зоологическата градина. След като специалистът се отзовал на място, започва търсене на змията, която явно се е била скрила.

Змията се е скрила в новата пералня на семейството, предполага собственикът. Според специалистът от зоопарка вероятно било змията да е избягала обратно на вън. Два дни по-късно, обаче смокът - мишкар се разхождал по дивана, човекът видял, че домашната им котка настръхнала, и забелязал, че змията се е опънала на дивана.

Собственикът на апартамента е заловил змията с калъфка на възглавница. След това е позвънил на специалистът на зоопарка, за да го вземе. В момента смокът е добре и е на вън, където е нормалната му среда за живеене.