0

У спешната и реномирана компания „София Франс Ауто”, популярна у нас като официален вносител на марката Peugeot, ще бъде новият вносител на Opel за България. Промяната на бизнес модела за развитието на Opel у нас е част от стратегическия план PACE!, целящ все по-голяма гъвкавост и ефективност. Марката Opel продължава да развива своя бизнес на избрани европейски пазари и като следваща стъпка за постигане на ръст довери управлението на бизнеса си в България на „София Франс Ауто”, която е с най-дългогодишен опит в продажбата на автомобили в страната. Договорът вече е факт, а след приключване на сделката, „София Франс Ауто” ще стане официален вносител на Opel за България.

Успешната и реномирана компания „София Франс Ауто”, популярна у нас като официален вносител на марката Peugeot, ще бъде новият вносител на Opel за България. Промяната на бизнес модела за развитието на Opel у нас е част от стратегическия план PACE!, целящ все по-голяма гъвкавост и ефективност. Марката Opel продължава да развива своя бизнес на избрани европейски пазари и като следваща стъпка за постигане на ръст довери управлението на бизнеса си в България на „София Франс Ауто”, която е с най-дългогодишен опит в продажбата на автомобили в страната. Договорът вече е факт, а след приключване на сделката, „София Франс Ауто” ще стане официален вносител на Opel за България.

Кога ще се случи това зависи изцяло от официалното одобрение на държавните регулаторни органи. Настоящите служители на Opel също ще бъдат прехвърлени в новата компания, съгласно действащото законодателство, най-късно до момента на финализиране на сделката. Всички настоящи дилъри на Opel ще продължат партньорството си с марката. Opel и бъдещият официален вносител „София Франс Ауто” ще работят заедно, за да осигурят безпроблемен преход към новия бизнес модел с основен приоритет – перфектното обслужване на клиентите.

„Това е поредното решение в съответствие с целите на нашия стратегически план, който ще направи бизнеса ни в редица европейски страни по-гъвкав, ефективен и конкурентен”, каза Ксавие Дюшмен, управляващ директор „Продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг” на Opel/Vauxhall. „Уверени сме, че тази стъпка ще доведе до още по-добро представяне на марката в България”.

„София Франс Ауто” е официален вносител на Peugeot от 27 години. С продадени почти 56 000 нови автомобила през този период, компанията е един много успешен партньор на марките Peugeot и DS Automobiles в България.

През 2019 година Opel продаде над 1000 автомобила у нас. Благодарение на новата организационна структура, богатата на традиции и харесвана от българите германска марка си поставя за цел да постигне устойчив ръст в страната ни през следващите години.