0

На щанда на Ford ще бъдат най-горещите и впечатляващи премиери на автомобилно изложение в София, което отваря в събота, 17 октомври. Посетителите ще могат за първи път да видят и разгледат култовия Mustang и да се насладят на ярките спортни звезди – Focus ST и двата нови варианта на Fiesta - Red Edition и Black Edition, задвижвани от бензинов турбодвигател 1.0 EcoBoost с мощност 140 к.с. Някои от автомобилите пристигнаха преди броени дни, специално за българската публика.

 

Безспорно най-вълнуващият модел на щанда на Ford в София ще бъде легендарният Mustang, който използва елементи от дизайна на класическия модел. Те включват динамичен профил, триизмерни стопове с три ленти и характерна трапецовидна предна решетка, наподобяваща захапка на акула. Европейската версия включва различни стопове, странични огледала и предница. Новият Ford Mustang е с изцяло ново предно и задно окачване и стандартен пакет със спортна настройка на шасито за Европа. Мощният 5,0-литров V8 атмосферен двигател е с 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент, а 2,3-литровият бензинов турбомотор EcoBoost – с мощност 317 к.с. и 432 Нм.

 

Новият спортист с пет врати Ford Focus ST за първи път се предлага с избор между два двигателя – бензинов и дизелов, което обогатява възможността за избор от страна на клиентите. Новият Focus ST е най-модерният досега и предлага още по-отзивчиво, балансирано и рафинирано пътно поведение, благодарение на новите технологии за контрол на шасито и пренастроените окачване и управление. Новият Focus ST се отличава с по-спортен и агресивен вид, по-ниска и широка стойка, динамичен и мускулест капак, по-издължени фарове и правоъгълни светлини за мъгла. Спортните седалки са разработени съвместно с Recaro и осигуряват отлична опора на водача.

 

На изложението дебютират и спортните модификации на Ford Fiesta - Red&Black Edition. Те представляват двуцветни модели, с черна и червена каросерия и контрастен цвят на покрива. Новата Fiesta Black Edition е с черна каросерия, а покривът и огледалата контрастират в червено. При Red Edition купето е червено, а покривът, огледалата и джантите са черни. Новите Fiesta Red&Black Edition са оборудвани с 1,0-литровия двигател EcoBoost, който за първи път се предлага с мощност от 140 к.с. Малкият, но изключително мощен бензинов агрегат е носител на осем „Оскар”-а при наградите „Световен двигател на годината” през 2012, 2013, 2014 и 2015 г.