0

В иК-Варна започна спешен ремонт на спукан магистрален водопровод за „Златни пясъци“, който наводни района между стадион „Варна“ и спирка „Почивка“. Аварията стана снощи близо до строящия се стадион, където има и много други нови жилищни строежи. 

ВиК-Варна започна спешен ремонт на спукан магистрален водопровод за „Златни пясъци“, който наводни района между стадион „Варна“ и спирка „Почивка“. Аварията стана снощи близо до строящия се стадион, където има и много други нови жилищни строежи. 

Течът предизвика наводнение по булевард „Васил Левски“ и сериозни задръствания. Наложи се движението на автомобилите да бъде частично спряно и регулирано от полицията.

„Водоподаването в района е спряно и пренасочено, за да не останат хората без вода“, обяви управителят на ВиК-дружеството Валентин Вълканов, който още снощи беше на мястото на пробива. Той заяви, че спукването на водопровода е поредното за това място.

„Тук, във връзка със строителството и движението на почвата, се случват такива неща. Оттук, където стана аварията, до завоя сме направили тръбата стоманена, подменили сме стъклопласта, но не можем целия да го подменим. Такъв беше проектът - със стъклопласт и вероятно той е поддал.

Трайно решаване на проблема в случая няма. Тръбите са направени преди десетина години, извън гаранция са, но са с достатъчни качества да издържат поне 50 години. Така, че е възможно в случая да се получат такива аварии, защото виждате какви кооперации и колко етажни блокове се строят наоколо. Вероятно някои от тях натискат терена и раздвижват почвата. Няма как да стане иначе“, коментира още Вълканов.