0

Е ксперти посочиха начини да бъде развесели тъжащо куче, когато стопанинът му е напуснал за дълго време, ако се е разболял от COVID-19 и се е озовал в болница например.

Експерти посочиха начини да бъде развесели тъжащо куче, когато стопанинът му е напуснал за дълго време, ако се е разболял от COVID-19 и се е озовал в болница например.

Според специалистите това е много опасно състояние, от което домашният любимец трябва да бъде спасен възможно най-бързо. Първият съвет е тъжното живо същество да не се мести на друго място, тъй като преместването само ще засили стреса заради непознати предмети и миризми. Ако обаче кучето все пак трябва да бъде отведено в нов дом, тогава трябва да вземете неща, познати на животното: любими играчки и легло и т.н.
Активните игри и дългите разходки, писукащите играчки и лакомствата също ще помогнат за преодоляване на меланхолията. Колкото повече е зает с активности един домашен любимец, толкова по-малко време ще има да тъжи, смятат експертите.


Не на последно място е и фактът, че не трябва да прехранвате животното. Важно е домашният любимец да се храни пълноценно. „Лакомствата трябва да представляват минимална част от дневната дажба, тъй като повечето от тях не съдържат минерали и хранителни вещества.
Ако меланхолията на кучето продължава, трябва задължително да се консултирате с ветеринарен лекар. Това състояние е много опасно и може да доведе дори до смърт, подчертават кинолозите.