0
Бг гария може да се включи в изграждането на инфраструктурата и съоръженията за провеждането на световното първенство по футбол в Катар през 2022 година, стана ясно по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Доха.
В рамките на визитата му бе подписано споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността между България и Катар. Това е първото споразумение в сферата на сигурността в рамките на дипломатическите отношения между двете държави, с което Борисов и вътрешният министър Румяна Бъчварова  положиха основите на сътрудничеството в този сектор.
По време на вчерашната среща между българския министър-председател и катарския му колега и МВР шеф шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани, Катар заяви интерес за партньорство с България и в сферите на транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни  параметри  за  партньорството в отделните  сектори  ще  бъдат обсъдени  на  предстоящите днес двустранни срещи между ресорните министри от  двете държави. В присъствието на двамата премиери вчера бе парафирано и писмо за  проява  на  интерес за  сътрудничество между компаниите „Катаргаз” и „Булгаргаз”.
По-късно Борисов се срещна и с изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовката на Световното първенство по футбол „Катар 2022” Хасан Абдула ал-Зауади, като стана ясно, че България може да участва със свои строители в реализацията на многомилиардната  инвестиционна програма на Доха във връзка с мондиала.