0

В ероятността да има правителство след изборите е голяма. Това коментира пред Нова телевизия Георги Свиленски от БСП. „Мисля, че г-жа Митева е близо до тези проценти. Ще кача и ще кажа - 85%”, заяви Свиленски.

Вероятността да има правителство след изборите е голяма. Това коментира пред Нова телевизия Георги Свиленски от БСП. „Мисля, че г-жа Митева е близо до тези проценти. Ще кача и ще кажа - 85%”, заяви Свиленски.

Той коментира още, че БСП е показала през последните 6 години, че може да води диалог и има какво да предложи. „Ако не се разберем, видяхме какво може да се случи. Най-безотговорното за една държава и то през зимата, е за трети или четвърти път да пратиш избирателите на избори”, смята Свиленски.

Той допълни, че в момента разговори за бъдещи коалиции не се водят. Дебати трябвало да се водят по други важни за страната теми. „Предстои 2022 година след 2 месеца. Кой ще направи бюджета?”, попита Свиленски.

Той отказа да коментира името на евентуален бъдещ премиер.„Това ще стане ясно след сформирането на мнозинство”, каза Свиленски. И допълни, че от БСП не биха действали като ИТН. „Казват - това ви е премиера, това са ви министрите, който иска да гласува, ако – не, отиваме на избори”, коментира Свиленски. „Ако коалицията е тройна или четворна, фигурата трябва да консенсусна", каза още социалистът.

Относно фигурата на Кирил Петков, Свиленски заяви, че „Продължаваме промяната” имат ентусиазъм, който намира подкрепа в голяма част от гражданите”. „Ще видим какъв ще е резултатът. Пожелавам им успех”, каза Свиленски. И коментира информациите, че хора от БСП са били агитирани да се отделят от левицата и да преминат към ПП. „Това са факти. След нашите реакции те бяха намалени”, коментира бившият депутат.

Отношенията с Румен Радев били добри. „Проблеми няма, вървим заедно в една посока - да спечелим и президентските и парламентарните избори. След това и г-н Станишев, и всички в БСП, които се притесняват от отношенията ни, мисля, че ще бъдат успокоени”, каза Свиленски.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която съобщи, че отново е с коронавирус, била по-добре, съобщи Свиленски.Той коментира и ваксинационната кампания. „Докато е ниско нивото на ваксинирани, трудно ще бъдат приемани ограничения. Няма как с 20% ваксинирани, да приемаш рестриктивни мерки. Насила няма да стане. Трябва всички да положим усилия, за да покажем, че ваксините са полезни”, каза още Свиленски.