0

Слаб 2 за кройка и цвят на Русата Златка

Instagram

Колебая се между две оценки за дрехата на Златка Райкова. Едната е слаб 2, другата - слаб минус две. Всичко зависи от качеството на плата, защото един хубав плат, макар и с такава кройка, може да повдигне оценката. Златка безспорно е сияйна, виждал съм я на живо и знам, че може да мине и без това зелено, зелено, щом всичките ти мисли са в зелено. Уважавам подобна смелост и експериментиране, но не искам да ги насърчавам при жена, която вероятно разчита на онлайн одобрение. Намирам грешки в бюстието - част от самата рокля. То седи като витрина, на която предстои да подредят пастички и тулумбички, може би бозичка и алтай. Долната част внушава известна отпуснатост, имам предвид, че топчето с плат се е търколило и си е намерило похлупака. Ръкавите са твърде къси, непропорционални към общото. На обувките, прическата и гривните давам добър 4 единствено, защото съм добър.

Любо и Васко в естетически ре минор

Instagram

Как да отмина тази снимка, в която двама мили приятели са направили очевидно лош избор за дрехи. Любо Киров, от когото не съм и очаквал повече, сивее като училищен дувар с това яке и прическа. Текстурата на плата наподобява на метално покритие в ремонтна работилница, а черната блуза потвърждава скучнотата на облеченото. Карл Лагерфелд, който наднича отдолу, добавя още сол в модната рана. Васил Петров, обикновено в костюм, е опитал нещо ново, но то не му подхожда. Горната дреха - същинска куртка, не се връзва с анрака отдолу. Двамата ми напомнят малко на Камен Во и Токмакчиев в онази реклама със строителите братчеди.

Нели Петкова облечена в цвят на Вартбург

Instagram

Отчуждена от всякаква прилика със съвременната мода, естетическата сюжетна линия тук предизвиква съжаление. За момиче със сценична репутация Нели Петкова можеше да покаже повече въображение, освен ако не ми прави напук. Гаджето, докато ръфа ябълка, пита дали Петкова изобщо е чувала за мен. Аз също не съм чувал за нея, отвръщам му и го замерям с очилата си. Това синьо, с което в миналото боядисваха наличните автомобили Вартбург, не стои добре на дреха. Самата кройка ми се струва увиснала, унила, сякаш годеница, изоставена пред олтара. Нели спасява стореното с невинна усмивка, която не може да прикрие очевидните модни сакатлъци. А именно - басти, копчета, яка, но да не продължавам, както казва Били Кристъл във филма си „Мистър събота вечер“.

Фешън дзадзики за Ники

Instagram

Мислех да си подаря за рождения ден почивка от лицето Цитиридис, но ето - бела съм, бела, юначе, отново ме връхлетява в Берлин като народна песен на класически концерт. Отдаден на редица модни експерименти, Ники е обладан от бялото днес, така както бурканче конфитюр с подсладители и Е-та. И ето - имам пред себе си истински пример за сватбар, несхванал дрескода на събитието. Или може би - самият младоженец, но от Цитиридис такова нещо не очаквам скоро. Ако към снимката добавим бяла роза и пуснем „Бяла роза“, то мигновено ще се разкършат всички дрехи и задръжки. Мога да препоръчам на милия ми познат да опита в розово, за да не прилича толкова много на гръцката салата дзадзики, макар и без пресен копър. И ако е станал част от шахматната игра на пода - мисля, че в модно отношение е шах и мат.

Модна наследница и италианец сочат тенденциите

Достолепна двойка в лицето на Зорница Димитрова и сеньор Филипо Орефиче. Младата бизнес дама и наследница на модната империя „Десизо Монни“ ухае на пролетна поляна с рокля, описваща естетическите настроения на сезона. Прическата е истинско съпокупление на невинност, приличие и напълно подхожда на облеченото. Представителят на италианския гигант Loro Piana и личен гост на Монни възвръща носталгията по галантността. Тук тя личи от всеки сантиметър плат, от стойката, от добре усвоените джентълменски похвати.