0

З аплетен психотрилър с много неизвестни влиза в съдебната зала. Странната история с бургаски адрес, довела до кървава касапница след студентски купон, е обвита в мистерия. След бурното парти 21-годишният Кирил Петров нападнал студентката Павлина, докато момичето кротко спяло на едно легло със сестра си.

Нахвърлил се върху нея с нож и забил металното острие до дъно в черепа й. Нападнал и 27-годишната й сестра, която в тъмното се опитала да защити Павлина. Второто момиче се е отървало само с порезни рани по ръцете, но Павлина е в критично състояние. Младото момиче е било откарано в реанимацията на бургаската болница със забития нож в черепа, от който навън стърчала само дръжката. Острието проникнало в лявото слепоочие, точно над ухото. За няколко дни пострадалата девойка претърпя серия от сложни и тежки черепно-мозъчни операции, равносилни на подвиг. Лекарите успяха да извадят заседналото острие от черепа и вече я изведоха от реанимацията. Най-тежкото е зад гърба на Павлина и животът й вече не е в опасност.

От три дни тя е преместена в неврохирургията, където вероятно ще претърпи още операции. Дали момичето ще остане с увреждания и какви, лекарите все още не се наемат да прогнозират. "Случаят е много необичаен и сложен, затова и е немислимо да се дават прогнози за състоянието й. Засега пациентката е в относително стабилно състояние и предстои дълго лечение и рехабилитации", коментираха за "Телеграф" лекуващи медици. Те направиха аналогия с друг подобен случай с 20-годишната Симона, която бе простреляна с куршум в главата от бившия си приятел в Слънчев бряг. Преди близо две години бургаските неврохирурзи извадиха оловото от мозъка й и спасиха живота на момичето, но лечението й още продължава. "Когато се касае за тежка черепно-мозъчна травма, всеки случай е индивидуален и с различен развой. Решенията за оперативно и друго лечение се вземат в движение", лаконично коментираха от здравното заведение.

Кървавата касапница се разиграла призори на 14 март в квартирата на двете сестри на ул. "Хаджи Димитър" № 9. Според официалната версия, разказана основно от по-голямата сестра, предишната нощ те си поканили гости. Гуляли до сутринта и около 4 часа купонджиите се разотишли. Единствено Кирил помолил да остане да нощува в квартирата на момичетата, защото бил мъртвопиян. "Не мога да вървя, нека да остана да преспя тук до утре, а като изтрезнея, си тръгвам", казал младежът. Тъй като в квартирата имало само две легла, домакините легнали на едното, а второто освободили за госта си 

Момичетата били полузаспали, когато Кирил скочил, грабнал кухненския нож и ги нападнал в леглото. По-голямата сестра е получила порезни рани основно по двете ръце и е освободена за домашно лечение. Въпреки шока и уплахата тя е успяла да запази самообладание и да повика полиция. Версията е по показания на 27-годишната сестра. В касапницата обаче е пострадал и самият нападател, като не е ясно дали се е самонаранил и как. Той също е откаран в УМБАЛ-Бургас с порезна рана на лявата предмишница и след като е получил медицинска помощ, е задържан. Кирил обаче лансира съвсем друга версия. Той твърди, че легнал да спи на второто легло и се разбудил от неистовете викове на двете сестри. Не успял да види нищо в тъмното и се кълне, че не знае кой и защо е забил ножа в черепа на Павлина. Мистериозният случай добива тотално вид на психотрилър с трета възможна версия. Тя е споделена от приятели на студентите, били на купона, и от близки на Кирил.

Според тях по време на инцидента всички гости са били още в квартирата на момичетата, а соченият за нападател Кирил спял пиян на леглото. Когато сестрите започнали да крещят, всички се изнизали от апартамента, а мъртвопияният младеж не можел да помръдне поради неадекватното си състояние. Третата версия се лансира апокрифно в морския град и не е ясно дали е стигнала до полицията. Говори се още, че по-голямата сестра имала интимна връзка с полицай, на когото първо се обадила. Друг любопитен момент е, че Кирил никога не е бил гадже на Павлина, но ножът, забит в главата й, бил подарен преди време именно от него. Сестрата на момичето, на чиито показания се крепи засега основно водещата версия, е споменала пред разследващите, че в злополучната нощ Кирил опитал да прави секс с Павлина. Соченият за нападател отрича и се кълне, че не е нападал никого. Той обаче има криминално досие за хулигански прояви. Кирил често бил агресивен и буйствал безпричинно, особено когато употребявал алкохол, разказват негови познати. Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.115, вр. с чл.18, ал.І от НК. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. По искане на прокуратурата съдът постанови постоянен арест за студента.