0

Т ри сигнала за нарушения са подадени до Районната избирателна комисия в Пазарджик досега. Първият е за град Пещера и в него се твърди, че имало процеп в стаичката за гласуване в секция, находяща се в  ОУ „Патриарх Евтимий“ в гр.Пещера.

Три сигнала за нарушения са подадени до Районната избирателна комисия в Пазарджик досега. Първият е за град Пещера и в него се твърди, че имало процеп в стаичката за гласуване в секция, находяща се в  ОУ „Патриарх Евтимий“ в гр.Пещера.

При извършена проверка е установено, че избирател е извадил телефона си, докато е упражнявал правото си на вот, а тъй като завесата не е плътна, хора от комисията са забелязали това и са направили забележка. Процеп в завесата няма, заявиха от РИК, а ползването на телефон по време на гласуването е забранено.

Вторият и третият сигнал са подадени от същата политическа партия и касаят село Симеоновец, където според подателя на сигнала кметицата Бонка Атанасова агитира в полза на политическата сила, чийто представител е. След проверка на РИК – Пазарджик е установено, че Атанасова е там в качеството си на представител, но няма право да носи бадж с името на партията си, тъй като това се счита за незаконна агитация. Атанасова е отстранена от коридора, като баджът е премахнат и тя отново е заела мястото си на представител.