0
  • Приоритетите на партията - детски градини, педиатрия, медицински хеликоптери и дострояване на магистралите
  • Закриването на спецправосъдието също сред целите на ИТН

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов проговори за изборните резултати като обяви, че партията му ще поеме самостоятелна отговорност и представи имената в кабинета, който ще предложат.

  • Приоритетите на партията - детски градини, педиатрия, медицински хеликоптери и дострояване на магистралите
  • Закриването на спецправосъдието също сред целите на ИТН

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов проговори за изборните резултати като обяви, че партията му ще поеме самостоятелна отговорност и представи имената в кабинета, който ще предложат.

Трифонов припомни, че преди 6 години с екипа му са инициирали референдум и още тогава станало ясно, че действащата система генерира огромна несправедливост.

"На референдума гласувахме 3,5 млн. души. Срещу суверена се изправи цялата политическа класа. Правихме всичко по закон, за да бъдат приети решенията от референдума. Не можех това да го приема за край, защото е ужасно несправедливо, непочтенно и долно. Нямаше как да приема, че шепа комплексирани некадърници ще се чувстват победители над собствения си народ. Като не може да променим нещо отвън, единственият начин е да го променим отвътре", коментира Слави.

"Благодаря на всички, които гласуваха за нас, оценяваме вашето доверие. Осъзнаваме, че вашите очаквания към нас вече не са просто да изпълним резултатите от рефенрендума, а да излъчим хора, които да свършат работа. В последните години думата коалиция се превърна в мръсна дума и то с пълно основание. Нагледахме се на исторически компромиси. "Има такъв народ" няма да прави коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС, от друга страна протестните партии не събират мнозинство. ИТН ще поема самостоятелна отговорност. ИТН ще вземе мандата и ще представи свои състав и структура на Министерския съвет", каза Трифонов.  От думите му стана ясно, че предлагали на служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков да бъдат част от кабинет на ИНТ, но те отказали.

Той представи следните министри:

Министър на финансите - Мария Бойчинова

Министър на икономиката - Любомир Дацов

Министър на образованието - Наталия Митева

Министър на енергетика - Красимир Ненов

Министър на здравеопазването - Велислава Петрова

Министър на регионалното развитие - Михаела Лашова

Министър на транспорта - Христо Алексиев

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров

Министър на земеделието - Пламен Абровски

Министър на отбраната - Теодора Генчовска

Министър на труда и социалната политика - Лилия Иванова

Министър на културата Станислава Армутлиева

Министър на правосъдието - Петър Илиев

Министър на спорта - Радостин Василев

Министър без портфейл по ромските въпроси - Антония Валентинова

Вицепремиер и министър на външните работи - Ради Найденов

Вицепремиер и министър на вътрешните работи - Николай Радулов

За премиер - Николай Василев.

Трифонов пропусна да представи предложение за министър на околната среда и водите.

След като изброи кабинета на ИТН той посочи и приоритети - построяване на детски градини, чисто нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, построяване на всички останали магистрали, закупуване на до 1 млн. таблети и лаптопи за всички ученици и преподаватели, стартиране на приватизацията на ББР, рязко подобряване на прозрачността на обществените поръчки, извършване на съкращение в държавата администрация и дигитализация, въвеждане на мажоритарен вот, закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура, пускането на интерконектора с Гърция, потвърждаване влизането в Еврозоната и Шенген, подаване на заявление на България за членство в европейската космическа агенция.

"Време е за друго, за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове. Време е да се случва всички пред вашите очи. В последните години парламента беше смачкан, България беше министър-председателска република и се управляваше от джип. Уверен съм, че изброените приоритети не могат да бъдат на една единствена политическа партия. Сигурен съм и знам, че това са приоритети на мнозинството българи, но дали ще са приоритети за мнозинството депутати ще видим", обяви Трифонов и се закани, че няма да има прошка за тези, които са нарушили или нарушават закона.