0
Ра аксиращ пилинг за хо-дила с помощта на тропически рибки за 6 лева предлагат козметичните студия у нас.
Аквариум
Срещу тази сума за 15 минути стотици малки рибоци от вида Garra Rufа ще се погрижат за краката ви. Малките доктори ще изядат само мъртвата кожа и ще я направят гладка и мека. Дамите само трябва да се престрашат и да потопят краката си в специален аквариум, пълен с малките водни обитатели, наричани риби доктори. Докато те се хранят и махат загрубялата кожа от петите се усеща леко гъделичкане, тъй като те нямат зъби, а само засмукват мъртвата кожа, разясняват козметиците. Рибоците се хранят с най-горния мъртъв или болен слой епидермис и никога с живи клетки. Самите животинки отделят ензим, който подпомага регенерацията на клетките на кожата.
Ако изживяването ви хареса, може да прекарате и половин час в аквариума с потопени ходила, като тогава цената за процедурата в сайтовете за колективно пазаруване върви по 11 лева.
Тропически рибки помагат да подобрим състоянието на кожата, уверяват козметиците. Процедурата се нарича Fish Spa. В природата малките лечители плуват из топлите води на Тигър и Ефрат, както и в извори в Сирия, Ирак, Иран и Турция. Животинките могат да оцеляват във вода с висока температура.
Комфорт
В салоните за красота у нас те се използват само за отстраняване на мъртвата кожа. Ако имате гъбична инфекция не може да се възползвате от екзотичната СПА процедура. Затова се погрижете за здравето на кожата си, за да може да се чувствате комфортно в сезона на сандалите и отворените обувки.
Лекарите използват рибоците за лечението на псориазис. От години в Турция, Сингапур, Япония, Малайзия и Китай се предлагат лечебни терапии с удивителните рибки за хора, които страдат от псориазис и други сериозни кожни заболявания. Един от най-популярните центрове за лечение на кожни болести се намира в Турция. Комплексът разполага със минерален извор, чиято вода не пада под 36-37 градуса. Именно там живеят рибките. Баните с малките лечители с козметична, а не с лечебна цел са изключително популярни и в азиатските страни.