0

К расотата на много от родните випове е резултат на поне една пластична операция и няколко естетични корекции, а шампионки сред известните хубавици са българското барби Андреа Иванова и моделката Катрин Вачева.

С днешна дата почти няма звезда от pодния шоyбизнес, която да не е лягала под ножа за някаква корекция. Едни от най-страстните почитатели на пластмасовата красота се оказаха попфолк певиците, следвани от моделки, модерните напоследък инфлуенсърки и актриси. Доскоро малцина бяха смелите сред знаменитостите у нас, които открито говореха за  пластичните си операции. Повечето популярни дами и господа успяваха да прикрият корекциите си и оправдаваха промените си с активен начин на живот, спорт, диети и приема на много вода. Днес операциите на звездите не могат да останат скрити, защото повечето от тях са направени така, че нарочно да се набиват в лицето на феновете.

Катрин Вачева се обезобрази след серия неуспешни пластични операции и естетични корекции. Пишман моделката е една от първите легнали под ножа за намаляване на носа, след няколко неуспешни ринопластики, Вачева остана почти без обонятелен орган. Следваха провалени интервенции на устата, брадичката, скулите и формата на очите. Катрин бе една от първите, които се похвалиха с това, че си е присадила вежди в клиника в Турция, но и тази манипулация се оказала неуспешна. Според градската клюка преди години моделката с провокативна външност дори се възползвала от операция за промяна на цвета на очите в клиника в Индия. „Писна ми цял живот да нося лещи“ - вайкала се сред близки Вачева. Въпреки сериозния тунинг по себе си визията на Катето продължава да провокира негативни коментари в публичното пространство. Според повечето точно неправилните операции са я превърнали в страшилище.

Така нареченото българско Барби нашумя с огромните си силиконови устни. Над 25 вливки хиалуронов филър има поставени в джуките си атрактивната блондинка. Така тя води класацията у нас за най-големи устни. За да постигне чудноватия си външен вид, младото момиче от Бургас се е подложило на серия от интервенции, между които корекция на брадичката и долната челюст с филъри и над 1200 кубика силиконови импланти в гърдите. Бг барбито споделя, че при следваща операция обмисля да постави двойно по-големи гръдни импланти. Атрактивната визия на Андреа провокира редица обидни коментари. И докато последователите я засипват с критики, тя е категорична, че не спира да получава предложения за секс, срещи или пътувания.

В последната година ринопластиката се превърна в моден тренд сред знаменитостите у нас. Последна с нова операция на нослето се похвали певицата Алисия. Това не е първата корекция за звездата, според запознати миньончето подрязва обонятелния си орган поне за трети път, а от последните й снимки се вижда, че не е останало почти нищо от него. Промяната не остана незабелязана от последователите й, които веднага я нападнаха с коментари, че е поредната жертва на пластичната хирургия, други дори я посъветваха да съди хирурга, който й е причинил това.

Един от най-пресните и шокиращи примери за сериозна естетична корекция е промяната на фолкзвездата Преслава. С лека ръка звездата на родния попфолк се раздели с формата на емблематичния си нос и се сдоби с малко носле тип Майкъл Джексън. Коренната промяна във визията на Преси се дължи на още няколко корекции, между които издължена брадичка с помощта на имплант, както и поредица от инжекции с филър за нова форма на скулите и устните. Корекциите  на певицата не успяха да останат скрити от почитателите и повечето възроптаха срещу тях, като я заляха с негативни коментари. Феновете й стигнаха дотам, че докладваха профила на Преслава в Инстаграм и той беше спрян за кратко. Като причина за репортите последователите й посочваха несъответствие на човека от снимките с реалната личност, стояща зад профила. Феновете йи бяха категорични, че операциите на Преслава са били напълно неуместни и по този начин звездата е загубила чара и отличителността си и се е превърнала в една от всички пластмасови кукли.

Камелия също се превърна в жертва на тежка критика от страна на феновете след решението си да се подложи на ринопластика. Няколко месеца след като навърши 50 години, попфолк певицата клъцна носа си. Блондинката, която винаги е успявала да провокира с външния си вид, сподели за операцията си сама в социалните мрежи. Резултатът беше толкова видим, че нямаше как да остане скрит така или иначе, а почитателите й я сравниха с колежките й Преслава и Емилия. Някои бяха доста по-критични и споделиха, че според тях певицата се е обезобразила. „Защо, по дяволите, всички искате да изглеждате по един и същи начин - джуки, носове, скули“? „Страшна мода, нямам думи. Беше толкова красива. И тя изперка“, бяха само част от коментарите, залели певицата, след като призна за корекцията си. Така Камелия, която беше една от малкото, които залагаха на естествената си визия, отнесе доста критики след решението си да промени формата на носа.

Алекс и Даниел Петканови легнаха заедно под ножа. Благодарение на социалните мрежи разбрахме, че операциите на двамата са били извършени по едно и също време. Петканови понесоха доста подигравки, след като качиха фамилната си снимка от болница в Турция, където бяха извършени интервенциите. Особено комично беше посрещнато решението на лудия репортер да ореже носа си. Той се оправда, че манипулацията била силно необходима заради проблеми с дишането. Сравнително по-успешна беше интервенцията на Дани за присаждане на коса.

Тийнидолът Биляниш, която се славеше с натуралната си красота, съвсем наскоро изненада почитателите си с пълна пазва. Моделката реши да се сбогува с натуралната си визия, като уголеми бюста си, за пропее чалга в „Пайнер“. Не липсваха критики по отношение на силиконовия бюст на певицата.