У икенд - идеалният момент да прекараме повече време със семейството си, но и да си  приготвим домашен сладкиш. Кулинарният екип на "Монитор" Ви кани на съботно кафе с парче ароматен сладкиш с компот, който е досущ като този на бабите ни. 

Уикенд - идеалният момент да прекараме повече време със семейството си, но и да си  приготвим домашен сладкиш. Кулинарният екип на "Монитор" Ви кани на съботно кафе с парче ароматен сладкиш с компот, който е досущ като този на бабите ни. 

Необходими продукти:

  • 2 с.л. краве масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 пакет ванилия
  • 1/3 ч.ч. олио
  • ½ ч.ч. захар
  • 1 компот
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сладкиш с компот е подготовката на основата на сладкиша - карамела. В тенджера или касерола изсипвате ½ чаена чаша захар и краве маслотос, след което слагате да заври на котлона до получаване на карамел. В кръгла тава с диаметър 24-26 см изсипете горещия карамел равномерно, а отгоре наредете плодовете от компота. За блата разбийте добре яйцата със захарта, добавете олиото и отново разбъркайте. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и малко по малко добавете сухите към течните съставки. Изсипете сместа върху наредените плодове от компот и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30-35 минути, докато сладкишът придобие златист цвят. Изпеченият сладкиш извадете от фурната и след около 10-15 минути обърнете в голяма чиния или поднос. Още докато сладкишът е топъл, го залейте със сока от компота и го оставете да се напои.

* Рецепта: www.supichka.com