0

О бластната администрация във Велико Търново е разработила интернет приложение, което в реално време ще дава пълна информация за движението на секционните комисии при отчитането на изборните резултати в РИК, съобщава БНР.

Областната администрация във Велико Търново е разработила интернет приложение, което в реално време ще дава пълна информация за движението на секционните комисии при отчитането на изборните резултати в РИК, съобщава БНР.

Приложението отчита поредният номер на пристигане на съответната СИК, обработването на документите в РИК и напускането на сградата. Приложението се намира на интернет страницата на Областна администрация Велико Търново в раздел избори - ТУК.

От РИК изразиха притеснение за нарастващия брой смени на членове на изборните секции. Над 10 % от членовете на СИК са подменени, като много от смените са на политическите сили са в последния момент,  посочи шефът на РИК  Велико Търново Николай Илиев. По думите му такива е имало и днес, когато вече са раздадени изборните книжа. "Всички промени в последния момент водят до рискове от грешки или недостигане на коректна информация по секционните комисии точно кои членове трябва да работят“, смята той. 

За посрещане на СИК в изборната нощ Националният военен университет и Великотърновският университет са осигурили на Областната управа над 500 стола и пейки, 15 маси и 6 шатри.