0

П редседателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов е подарил днес на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив пет кашона книги от личната си библиотека, голяма част от които са с лично посвещение от авторите към него, съобщиха от комисията.

Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов е подарил днес на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив пет кашона книги от личната си библиотека, голяма част от които са с лично посвещение от авторите към него, съобщиха от комисията.

"Книгата е паметта на времето. Пловдив е моят любим град, а библиотеката тук е една от най-добрите и затова от сърце правя това дарение. Тук книгите ще бъдат достъпни за много хора, всяко посвещение на титулните страници носи за мен емоция и е живата ми връзка с автора", е заявил Рашидов.

Той е поздравил директора на библиотеката Димитър Минев и екипа му за успешната дигитализация на фондовете, както и градската управа на Пловдив за подкрепата, която оказват на развитието на културата в града.

По късно Рашидов е посетил най-старата сграда на Градската художествена галерия - на ул. "Съборна" в Пловдив, която в момента се реконструира с над 2,3 милиона лева, осигурени от държавата и от общината.

"Само за две години в Пловдив се изградиха три нови прекрасни галерии, градът има легендарна слава на уникално средище на духа и на творците и затова съм сигурен, че културата ще продължи да бъде приоритет в развитието", е допълнил Рашидов. Той е посетил също Археологическия музей и е поздравил директора доц. Костадин Кисьов за изследователската и популяризаторска работа.