0

А арон е първият първосвещеник на еврейския народ и брат на Моисей. Той е носел тайнствени скъпоценни камъни, даващи му здраве, връзка с Бога и защита от демонични влияния. Според описанието в Библията реликвата включвала рубин, топаз, изумруд, карбункул, сапфир, елмаз, оникс, яспис и хризолит. Има легенди, че тези минерали пазят и лекуват 101 болести. За Иван Митев, писател, колекционер и експерт по минералотерапия преданията не са само мит. Българинът се е убедил в тяхната сила да лекуват здравето и да бранят човека от скърби и болести. „Неслучайно за хризолита се казва, че чисти 7 поколения назад (негативни енергии, болести и модели, дълбоко кодирани в нашия мозък) и пази 7 поколения напред“, заявява експертът.

Дълголетие

От библейските времена са били познати и други камъни, които могат да изцеляват човешкото тяло и да му дават дълголетие. Комбинация от кимберлит, пренит и снежен жедаит подмладява тялото ни чрез обновление, разказва Митев. Високо кръвно пък може да се свали с т. нар. нефритена възглавничка на Авицена.

Експертът обяснява, че чудото на изцелението и защитата с т. нар. скъпоценни камъни се случва, когато „светенето на минералите направи контакт с биополето на тялото ни“. Хасковлията пояснява, че когато човек стане сутрин, енергийната обвивка около телата ни, наричана аура и ореол в религията, е 6-7 сантиметра. В късния следобед тя е сантиметър-два. „Тогава сме най-уязвими за всякакви интервенции от хора, лоши очи, от кабели, елуреди, микровълнови печки, антени. Ако имаме истински хризолит, той действа около нас като щит“, убеден е Митев.

Причина-следствие

По думите му минералите могат да помогнат, стига да са автентични и да се открие точно първопричината за даден здравословен проблем. Обикновено той възниква по две причини - поради недостиг или излишък на енергия в дадена област. Един от начините да си помогнем с минерали е чрез физически контакт. Посветеният нашенец описва, че това се прави чрез масаж в биологично активна точка или зона.

Всяка клетка от нашето тяло, орган, жлеза и мускул вибрира. И когато се наруши тази честота, възниква здравословен проблем. Тъй като минералът също непрекъснато вибрира с определена честота, нервните ни рецептори улавят тези вибрации и мигновено ги изпращат там, където трябва да се нанесе корекция. И както диригентът дава сигнал на музиканта, който свири фалшиво, да влезе в ритъм, така и минералът настройва тялото ни към изначалните му настройки, онези, дадени ни от Бога.

Друг метод за въздействие чрез минералотерапия е с вода, заредена с определени камъни, кристали. Иван Митев обяснява, че самите те имат един ефект, наречен светене, документиран за първи път в България от д-р Иванка Кирова. Тя илюстрира това с един рубин, заснет с крилианова фотография. Именно това се използва при различните комбинации за активиране на вода, обяснява Митев.

Из Родопите

Самият той открива случайно лечебната сила на минералите на свой гръб. Преди много години водил групи от чужденци из Родопите. Споделя, че заедно тръгвали от Триград и пещерата Дяволското гърло, Ягодинската пещера, след това вървели пеша през Девин, оттам през село Мугла до Смолян към Златоград, Момчилград, Крумовград и през стената на язовир „Ивайловград“ се завъртали и стигали Маджарово. „Преходите продължаваха по две седмици. Носех тежка раница на гърба, пълна с минерали. Повечето туристи бяха възрастни хора от Швеция, Швейцария, Германия, Белгия, Холандия и като намереха някой камък, ми го даваха да им го нося по пътя“, спомня си Иван. Лека-полека заради натоварването той стигнал до положение, при което от болка в кръста не можел да си върже връзките на обувките. Лекарите открили, че дисковете на гръбнака му са смачкани. По волята на Провидението при една от неговите експедиции се появил млад мъж от Германия. След като свършили маршрута, той поискал от Иван да го заведе при едно находище на кристали при язовир „Студен кладенец“. Митев отказал заради дископатийния проблем, а и там теренът бил много стръмен. Германецът обещал, че като се прибере, ще му изпрати нещо по пощата, което трябва да помогне. Идеята била да излекува кръста на българина и като се върне другия път, двамата да отидат до язовира. Немецът наистина изпълнил обещанието си. След само седмица изпратил колет по DHL.

Инжекции

„Аз очаквах, че в него ще има някакви инжекции, а то се оказа едно плоско камъче, като резанче лимон. Имаше и упътване за употреба“, възкресява момента Иван Митев. Съпругата му Гергана, която говори немски език и също е посветена в силата на камъните, тогава разчела инструкциите за употреба. Те се изчерпвали с петминутен масаж в 5-6 точки от тялото с въпросното камъче. Митев не крие, че се изсмял, защото дотогава бил изпил всичко, намиращо се в родните аптеки за обезболяване.

Сламка

„Но какво да направя – удавник и за сламката се хваща. Започнах процедурите и след 3-4 дни болката отшумя. Времето беше 1997 г., нямаше мобилни телефони, а разговорите по аналоговите бяха скъпи. Все пак се обадихме да благодарим на човека. Тогава той ми каза така - „Застанете до стената и отбележете колко сте висок с една резка на вратата. Немецът дойде след 3 месеца и ме накара да застана пак там. Разликата между двете черти беше 4 см. Това ясно показа, че всички дискове са се възстановили“, заявява Иван Митев. А на въпрос какъв е бил чудодейният камък, възкресил неговия опорно-двигателен апарат, отговаря: „Канадски спектролит“.

Оттогава българинът посещава множество курсове, конференции и различни форуми, свързани с минералите. Заедно със съпругата му стават сред топекспертите и първопроходци у нас в областта, автори са на тритомна енциклопедия за минералите. „Но за да действат и човек да не се разочарова от тях, те трябва да са чисти и автентични. Неслучайно в Германия има цял институт за контрол на минералите“, заявява родният гуру.

Тялото влиза във форма с тулит

Най-голяма защита от електромагнитен смог имат арлекинит, лакарпит и един конгломерат, наречен алпийски еделвайс, обяснява още Иван Митев. По думите му невероятен ефект оказва и тулитът. „От него са направени ръкавите на Оскар Уaйлд на статуята му в град Дъблин. Този минерал помага тялото ни да влезе в идеалната форма. Това се постига заради ефекта му да създава перфектна хомеостаза - баланс в работата на всички органи и жлези“, разкрива сензационно Митев.