В МРО внася жалба във ВАС да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър. Това съобщават от формацията, а повод е решението на КС от по-рано днес, с което определи като противоконституционен указа на президента Румен Радев за назначаването на Петков за икономически министър.

ВМРО внася жалба във ВАС да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър. Това съобщават от формацията, а повод е решението на КС от по-рано днес, с което определи като противоконституционен указа на президента Румен Радев за назначаването на Петков за икономически министър.

Според ВМРО магистратите от КС са взели поредното "достойно и националноотговорно" решение. "От самото начало беше ясно, че лицето Кирил Петкъв, гръмко провъзгласил се за продължител на промяната, е излъгал в декларацията, че има само българско гражданство. Това е не само декларация с невярно съдържание и лицето носи наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс, но това най-вече e грубо погазване на Основния закон на държавата", аргументират се воеводите.

И добавят: "Ето това са „новите“, „честните“ и „променящите статуквото“. Идват уж, за да оправят България, но влизат в тази битка по нечестен и незаконен начин".

Според ВМРО прокуратурата веднага трябва да се намеси. Въпреки това внасят жалба до ВАС всички решения и актове, подписвани от Кирил Петков като министър, да бъдат обявени за нищожни. Днешното решение на КС всъщност повдига и въпроса за решенията, вземани на заседания на МС в присъствието и с гласа на това лице, посочват от ВМРО

"В същото време ще Ви припомним, че вече такива герои сме ги гледали. По времето на царя едни юпита се заявиха, че ще сменят системата, но вместо това промениха единствено собственото си финансово състояние. Затвориха ядрените реактори на АЕЦ „Козлодуй“ и си тръгнаха и обрекоха държавата ни на енергийно робство за сметка на високи постове в Брюксел. Това трябва да спре! Ние от ВМРО сме категорични, че и тази битка ще я доведем докрай", завършват от формацията.