0

Ш ведската марка Volvo официално представи обновените версии на луксозния седан Volvo S90 и премиум комбитата Volvo V90 и V90 Cross Country. Те се отличават с изискан външен дизайн и върховата за гамата озвучителна система от Bowers & Wilkins. Всеки модел на Volvo вече е наличен с опцията за 48-волтово хибридно задвижване. Това допълнително подкрепя нейните устойчиви амбиции и насоченост към електрификация.

Шведската марка Volvo официално представи обновените версии на луксозния седан Volvo S90 и премиум комбитата Volvo V90 и V90 Cross Country. Те се отличават с изискан външен дизайн и върховата за гамата озвучителна система от Bowers & Wilkins. Всеки модел на Volvo вече е наличен с опцията за 48-волтово хибридно задвижване. Това допълнително подкрепя нейните устойчиви амбиции и насоченост към електрификация.

В дизайна на екстериора от Volvo са направили редица нововъведения, които да усъвършенстват още повече моделите S90 и V90. В предната част са поставени нови фарове за мъгла, а спойлерите и долната предна броня са с нов дизайн. При Volvo V90 и V90 Cross Country най-забележителната промяна е новият дизайн на задните светлини, включващи LED фарове с отличителни мигачи. Гамата от нови цветове на екстериора и опции за гумите дават още по-добра възможност за индивидуална персонализация и конфигуриране.

В интериора на всички модели от линията 90 се предлагат ексклузивните седалки с вълна, представени за пръв път миналата година при Volvo XC90. Достъпна ще бъде и опция за интериор без кожа за най-високите нива на оборудване. Модернизираната аудиосистема Bowers & Wilkins пък допринася за още по-добро изживяване в автомобила, благодарение на нови функции като подобрен усилвател, автоматично спиране на шума от автомобила и нова настройка, пресъздаваща звука джаз клуб. Обновените модели вече разполагат и с технологията Advanced Air Cleaner със сензор за частици PM 2.5. Той позволява на шофьорите да следят качеството на въздуха вътре в автомобила през централния екран.

При желание системата за пречистване на въздуха може да почисти въздуха в купето от почти всички малки частици прах само за няколко минути. Както новата аудиосистема Bowers & Wilkins, така и технологията Advanced Air Cleaner се предлагат за всички модели от серията 90, базирани на платформата SPA. Обичайните 12-волтови контакти в задната част на купето са заменени с двойни USB-C порта. За повечето модели от серията 90, вече се предлага и функцията за безжично зареждане на смартфони.

Компанията Volvo значително увеличава броя на хибридните си автомобили, като прави тази опция достъпни за всеки модел. Този начин на задвижване осигуряват на водачите до 15% редуциране на разхода на гориво и намаляване на вредните емисиите при шофиране. През тази година Mild хибридни версии получават и новите автомобили от серията 90. Новото Volvo V90 Cross Country с Mild хибридно задвижване е прецедент в историята на гамата Cross-Country. В допълнение с линията Recharge, съдържаща само хибридни и изцяло електрическите автомобили, Volvo вече предлага електрифицирана версия на всеки един от своите модели.