0

П редставители на СИК в София заприиждаха в зала "Арена Армеец", където два столични РИК-а- 23 и 25 приемат изборните книжа след края на изборния ден.

Представители на СИК в София заприиждаха в зала "Арена Армеец", където два столични РИК-а- 23 и 25 приемат изборните книжа след края на изборния ден.

Тази година за първо път в секции с над 300 избиратели имаме машинно гласуване. Поради тази причина по- голямата част от белите торби, в които се носят книжата са значително по- леки и не толкова обемни, защото вместо бюлетини има разписки.

Излязоха първите членове на СИК, които са си предали протоколите. Те са от избирателна секция в хоспис, където са гласували 12 човека с хартиени бюлетини. Организацията е преминала успешно, не са срещнали никакви проблеми.

В 25 РИК не е имало нарушения. На 6 места са преминали на гласуване с хартия Има незначителни грешки в протоколите- там, където не са използвани хартиени бюлетини вместо да напишат броя на неизползваните, са написали 0. Няма празни флашки

Няма сгрешени протоколи в 23 РИК, няма флашки без информация. В 2 от секциите са настъпили проблеми с машините и са преминали на хартиено гласуване. В още 4 също, преминали на хартия, но впоследствие са се оправили машините и са продължили с машинен вот.

Предаването на протоколите върви бързо, pо 100 секционни избирателни комисии предават своите бюлетини на час. Очаква се предаването на бюлетините да приключи около 2 часа.  221 са минали до този момент.