0

П роблем в повечето актьорски фамилии е, че бляскавата кариера засенчва тази на наследниците. Но някои успяват да пробият и да се наложат на екрана, при това доста успешно. Така се оформят истински холивудски династии.

Джон Войт ("Рей Донован")

Войт е старшият представител на актьорската династия, баща на известната актриса Анджелина Джоли. Това семейство може да бъде характеризирано със сложни взаимоотношения. Проблемът датира от времето, когато Войт зарязва жена си с две деца, едното от които е Анджелина Джоли. Споровете им продължават до днес, в това число и за политика. Преди време Джон Войт заяви, че Тръмп е най-добрият президент на САЩ след Ейбрахам Линкълн. А пък Анджелина Джоли се обяви срещу политиката на Тръмп да не допуска сирийски имигранти в САЩ. Колкото и цинично да е, семейната драма дава своите плодове - Войт получи ролята на отхвърлен баща в сериала „Рей Донован“, а Джоли играе героини с драматична съдба във филма.

Колин Ханкс ("Декстър")

Много е трудно да се развиваш по актьорския път, когато баща ти е Том Ханкс, носител на „Оскар“ (два пъти) и любимец на милиони зрители по света. Колин обаче не страда от наранено его, защото и той не е лишен от талант. Той премина през много големи филмови проекти, а също така получи роли в телевизионни предавания. В „Декстър“ (в шести сезон) Колин се появи в образа на Травис Маршал, ученик и съучастник на професор Джеймс Гелар.

Брайс Далас Хауърд („Черно огледало“)

Рон Хауърд има няколко деца, Брайс Далас е най-голямата дъщеря, която върви по стъпките на баща си. Отдалечавайки се от актьорството към режисура и продуцентство, подобно на баща си, Брайс въпреки това се появява в различни филмови и телевизионни проекти. Това си заслужава вниманието, защото, докато са малки, бащата се опитва да държи децата си далеч от киноиндустрията, дори ограничавайки времето, прекарано от тях в гледане на телевизия. В първия епизод на третия сезон на „Черно огледало“ (Black Mirror) Брайс играе момиче на име Лейси Паунд, принудено да се адаптира към свят, който живее според правилата на социалното класиране.

Кийфър Съдърланд ("Калейдоскоп на ужаса")

Актьорите Доналд Съдърланд и Шърли Дъглас са родители на актьора Кийфър Съдърланд, който пък има сестра близначка Рейчъл, която е продуцент. Кийфър успешно продължава актьорската династия с произход от Шотландия. Актьорът успешно работи както в големи филми, така и в сериали. Една от интересните му роли е на хирурга Ричард Пайн Пинцети, който се събужда на безлюден остров в Тихия океан след корабокрушение.

Бил Скарсгард („Хемлок Гроув“)

Един от главните млади актьори в Швеция и същевременно представител на най-старата скандинавска династия на актьорите е Бил Скарсгард. Той придоби широка популярност, след като се появи в телевизионния сериал „Хемлок Гроув“ (Hemlock Grove), където влезе в образа на разглезен и самодоволен тип, наследник на богатото семейство Годфри.

Люк Хемсуърт („Западен свят“)

Австралийският актьор Люк Хемсуърт също принадлежи към скромна, но емблематична австралийска династия. Заедно с него на снимачната площадка се изявяват по-малките му братя Лиъм и Крис, които участват във филми и телевизионни предавания въпреки младата си възраст и малкия професионален опит. Люк има изключителен късмет днес - вече 6-а година се снима в култовия чуждестранен сериал „Западен свят“. Хемсуърт играе ролята на Ашли Стъбс, шеф на охраната на парка, който отговаря за взаимодействието между хора и роботи. За тази роля той беше номиниран за наградата на Гилдията на екранните актьори през 2017 г.

Джак Хюстън („Престъпна империя“)

От малка Австралия до също толкова малка Великобритания, та до Джак Хюстън. Джак е от много уважавана и известна актьорска династия, която съчетава Америка и Великобритания (майката на актьора, Марго Лавиния Чомли, е от мъгливия Албион, а баща му Уолтър Антъни Хюстън е от Новия свят). Младият Джак започва актьорската си кариера много рано. Още на 6-годишна възраст момчето твърдо решава да тръгне по стъпките на родителите си. Най-известната му роля е на Ричард Хароу от сериала „Престъпна империя“.