0

П о Великден принц Албер и принцеса Шарлийн от Монако споделиха трогателна великденска снимка с техните близнаци Габриела и Жак. Те обаче не успяха да заблудят никого. В благородническото семейство има тежка криза. В крайна сметка 44-годишната принцеса е принудила 64-годишния си съпруг да подпише поверителен договор. Според него принцесата ще получава над 12 милиона евро годишно в замяна на изпълнението на княжеските си задължения, пише френският таблоид Voici.

Има много слухове за трудностите, с които се сблъсква семейството на принца на Монако в последно време. Мнозина бяха изненадани и разтревожени от изчезването на принцеса Шарлийн. Бившата плувкиня за първи път прекара 10 месеца в Южна Африка, след като се зарази с инфекция, докато беше на благотворително турне за защита на носорози в дивата природа. До момента пресата не знае от какво точно е била болна принцесата. След рехабилитация у дома в края на миналата година Нейно Височество се завърна в Монако, но много скоро отиде в клиника в Швейцария. Източници, близки до двореца, твърдят, че Шарлийн е на лечение в скъпа болница, където богати и високопоставени хора се борят с психични разстройства.

Тази пролет принцесата отново се появи публично, сериозно вталена и с подкъсена прическа.

Изглежда семейството се е събрало след всички слухове за развод, но на поданиците им липсва предишната искреност. На великденските снимки, на които Албер II, заедно със съпругата си и 7-годишните близнаци Габриела и Жак, позираха на поляната, журналистите видяха една изтощена Шарлийн и нещастни деца.

След великденската фотосесия принцесата започна да се появява по-често на публични места, предимно на спортни прояви. Френският таблоид обаче твърди, че Шарлийн не се появява безплатно публично. Това потвърждават и от Paris Match Belgium, като добавят, че Алберт II доброволно плаща на жена си, стига тя да се появява с него на събития. Всяка година княжеството отделя около 45 милиона евро за разходите на управляващото семейство, но отделните членове на семейството не получават допълнителни плащания за задълженията си.

За какво Алберт плаща на законната си съпруга остава загадка. Носят се слухове за развода на княжеската двойка. Тези 10 месеца, които прекараха разделени, бяха първият сигнал, че проблемът не е в "мистериозната болест", а в баналното прекъсване на отношенията. Сега хроникьорите чакат да видят принцесата в края на май на Гран при Формула 1 и благотворителния розов бал на 8 юли.