0

С олистката на Музикалния театър Весела Делчева получи приза “Класиката в другите жанрове” за най-добра актриса в мюзикъл на предаването “Алегро Виваче” на БНР. Отличието се връчва в рамките на националната анкета „Музикант на годината 2019“.

Солистката на Музикалния театър Весела Делчева получи приза “Класиката в другите жанрове” за най-добра актриса в мюзикъл на предаването “Алегро Виваче” на БНР. Отличието се връчва в рамките на националната анкета „Музикант на годината 2019“.

Актрисата и певица нашумя с ролите си в спектаклите на Музикалния театър „Фантомът на операта” (Кристин Дае), „Булевардът на залеза” (Бети Шийфър), „Зоро”( Луиза), „Бягство” (Мария), както и в мюзикълите за деца „Аладин“ (Принцеса Бадрулбудура) и „Магьосникът от Оз“ (Дороти). Най-новата й роля на сцената на Оперетата е Цейтъл в мюзикъла „Цигулар на покрива”.

„Мюзикълът е голямата ми мечта – това съм аз! Това е жанрът, който ме разгърна в най-добрата, най-силната ми страна. Там, където се чувствам свободна. Благодарна съм на Бог, че ми показа верния път още от ранна детска възраст. Срещна ме с точните хора в точното време“, казва младата звезда. Тя започва творческия си път от вокално-театралната формация “Таласъмче” с художествен ръководител Димитър Костанцалиев, който запалва искрата у нея и я възпитава в доброта, честност, взискателност и борбеност.

В Музикалната академия Весела затвърждава убеждението си, че мюзикълът е нейното призвание. Завършва поп и джаз пеене при доц. Алис Боварян и музикално-сценична режисура. Попада в “златната ера” на мюзикъла в Академията с режисьора Андрей Аврамов и хореографа Радослав Радев. На сцената на Музикалния театър сбъдва още една мечта. „Благодаря на директора на театъра Марияна Арсенова, която повярва в мен и ми подаде ръка, за да стана част от колектива и да развивам таланта си. Другият трамплин, който ми даде пореден полет, е участието ми в мюзикълите на Софийската опера и балет (напр. Mamma Mia!, "Клетниците" и др.). Благодарна съм и на маестро Пламен Карталов за тази приемственост и шансовете, които ми предостави да вървя напред и нагоре. Всеки артист е имал трудни моменти и перипетии, през които е преминавал в живота си. Лично мен те са ме правили по-силна, борбена и устойчива във времето. След такива моменти винаги съм намирала моя смисъл да продължа напред“, откровено е талантливото сопрано.

В сегашната ситуация, в която театрите не могат да посрещат зрители, на Весела й липсва сцената, липсват й колегите, липсва й публиката, липсва й сценичният прах, липсва й цялата тази магия, наречена театър. „Но вярвам, че съвсем скоро ще вдигнем завесите на нашите сърца и души и ще видим пълни салони, за да си дадем всички обмен на любовта. Моля ви, не ни забравяйте и се върнете скоро при нас“, обръща се актрисата към ценителите на нейното изкуство.