0

“Още не мога да се простя с баща си и съжалявам, че не мога да го запозная с моя приятел", призна Тея Петрова-дъщеря на Боян Петров, в ексклузивно интервю за вестник „Телеграф“, след като изгледа филма за българския алпинист „Отново съм тук“.

Премиерата на лентата на режисьорката Поли Генчева ще се състои на 29 ноември, понеделник, в зала „Люмиер“, в рамките на Киномания в НДК (трейлър на филма гледайте ТУК).

Тея се завърна на родна земя специално за събитието.

„Мислех, че това е филм за изчезването на баща ми, а е по-скоро за съществуването му. Когато го видях за първи път на прожекция през лятото, се чувстват без дъх, сълзи ми течаха през цялото време, без изобщо да мога да ги контролирам. Все едно с него отново се виждахме, ако мога така да се изразя“, сподели Тея.

В трогателен разговор с „Телеграф“ 23-годишната дъщеря на Боян Петров, която живее в Швейцария, разказа за детството си и най-съкровените си спомени, свързани с алпиниста.

През май 2018-а Боян остана завинаги под 11-ия си осемхилядник – Шиша Пангма.

Работата по филма „Отново съм тук“ отнема на екипа повече от пет години. Той проследява живот на Боян Петров от дните, когато едва не загуби живота си след тежка катастрофа в Кресненското дефиле през 2016-а година до трагичния инцидент под Шиша Пангма. Режисьорката Поли Генчева намира всички участници от експедицията, за да направи интервюта с алпинистите и да открие невиждани от българската публика кадри.

Цялото интервю на Тея можете да прочете в утрешният брой на вестник „Телеграф“, а филмът „Отново съм тук“ тръгва по кината на 3-и декември.