0

Д ойде сезонът на вирусите, а това е кошмар за много майки. Народната медицина идва на помощ. Предлагаме ви лек за болно гърло и то само с две съставки. Вижте тайната!

Дойде сезонът на вирусите, а това е кошмар за много майки. Народната медицина идва на помощ. Предлагаме ви лек за болно гърло и то само с две съставки. Вижте тайната!

Нужни са ви само вода и сол. Гаргарата със солена вода е лек, използван от нашите баби. Полезна е при настинки, инфекции на синусите и други, по-леки проблеми.

Научно е доказано, че солта помага за изтеглянето на водата от тъканите на устната кухина, създавайки солева бариера, която предотвратява връщането на вредни патогени. Това означава, че гаргарата със солена вода всъщност спира вирусите и бактериите, намалява риска от инфекции на устата и гърлото и облекчава възпалението в някои по-леки случаи.

За да направите солена вода за гаргара, трябва да смесите една четвърт или най-много половин чаена лъжичка сол с 230 мл вода.

Най-добре е водата да е топла, защото топлината на водата ще облекчи дращенето и болката в гърлото. Освен това, солта ще се разтвори по-лесно в топла вода.

След като сте приготвили солената вода, правете гаргарата, колкото можете за по-дълго. След което, изплюйте.

Препоръчително е да правите тази гаргара поне два пъти на ден. Този метод на лечение на болно гърло няма да има никакви странични ефекти, дори да го правите няколко пъти на ден.