0

М едици от Клиниката по анестезиология на болница „Майчин дом“ излязоха на протест пред парламента с искане за незабавното освобождаване на ръководството на лечебното заведение. Те са готови да хвърлят оставки, ако това не се случи.

Председателят на синдикат „Защита“ Красимир Митов заяви, че настоящите шефове на болницата са извършили множество нарушения.

От синдиката настояват за незабавна проверка на цялостната дейност на „Майчин дом“. Искането е връчено на всички народни представители в парламента.

"Имаме нужда от здравеопазване, а не определени хора да вървят и да разбиват българското здравеопазване и не искаме в XXI век в държава-членка на ЕС някой да ни унижава и, най-малкото, да тероризира и да преследва хората, което мислим, че е абсолютно за нас недопустимо", коментира Митов, цитиран от БНР.

„В момента микроклиматът е катастрофален, затова и част от колегите са тука. Другите все още си изпълняват задълженията. Пак ви казвам - те са го декларирали. Всичко се покрива", заяви д-р Елена Георгиева, която твърди, че е уволнена неправомерно.