0

Д ългият COVID може да е причината за много тежък махмурлук, сочи ново проучване на болестта.

Изследването, публикувано в списанието Cureus, разглежда пациенти, които са се сблъсквали с продължителни симптоми от COVID инфекция – и всички те съобщават за по-тежък махмурлук. Изследователи от Станфорд започнаха да забелязват връзка между постоянните симптоми на COVID и пациентите, които съобщават, че изпитват по-лош махмурлук, отколкото обикновено, след боледуването.

Един от изследваните случаи е на мъж, който е карал COVID-19 в продължение на 11 месеца. Той твърди, че сега виното му причинява „лош махмурлук“ и го кара да се чувства така, сякаш „не може да се движи“.

При друг случай жена, която е имала симптоми на COVID -19 в продължение на три месеца, вече не може да изпие дори един коктейл и завършва с това, което тя описва като „алкохолно отравяне“ с „ужасно“ тридневно главоболие.

Съобщава се и, че мъж на около 60 години е консумирал алкохол без проблем, но сега не може да изпие една бира, без да усети последствията. Дългият COVID -19 го кара да страда от главоболие, когнитивни увреждания и нарушения на съня в продължение на пет месеца, според проучването.