0

М едици от „Майчин дом” излизат на протест пред Министерство на здравеопазването, съобщи NOVA. Недоволството им е свързано с текучеството на кадри и условията на труд в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Лекарите се оплакват от отношението на ръководството към работещите в клиниката, а по думите им заплахите за уволнение са непрекъснати. Затова медиците ще поискат от здравния министър да отстрани директора на „Майчин дом” проф. д-р Иван Костов.

Заради напрежението, което чувстват, отново по думите им, се влошава качеството на работата на служителите, а оттам и вероятността да се допускат грешки, които биха могли да застрашат здравето и живота на пациентите.

Протестът се организира от синдикат „Защита”.

Работещите там казаха, че недоволстват и срещу старшата акушерка на анестезиологичния блок. „Нямаше и три месеца стаж, не различаваше милиграм и милилитър какво значи, беше назначена за главна акушерка на цялата болница. Нямаше мотив за това”, каза една от протестиращите.

Други са недоволни от новия началник на клиниката по анестезиология, който нямал опит с акушерството. „Идва от военна болница, няма опит в акушерството”, обясни протестиращ.