0

26-годишна родилка от Сандански почина вчера следобед в реанимация на МБАЛ-Благоевград, след като на 29 юли сутринта родила второто си дете в болницата. Дошла в здравното заведение на 28 юли в тежко състояние и с възпаление.

„Класически запуснат случай. Всичките й показатели сочеха, че е с тежка инфекция. Направено й е секцио без усложнения, извадено е здраво бебе, малко над 3 килограма, но майката веднага е преведена в реанимация, заради инфекцията, с която е приета в болницата”, каза тази сутрин за „Телеграф” д-р Огнян Митев, директор на благоевградската болница.

След операцията положението на родилката се влошава. Състоянието й не позволява да се транспортира към София. Според медиците раждането не е причина за фаталния край. Близките й били наясно, че е постъпила в болница в много тежко състояние. 

„В реанимация колегите са направили всичко възможно да я спасят. Предприети са всички действия. Най-вероятно става въпрос за сепсис. Вчера дойде и професор от София за консултация по случая. Малко по-късно, следобед, жената, която е от ромски произход, за съжаление почина”, каза още д-р Митев.  

Преди 2 години в родилно отделение на МБАЛ-Благоевград издъхна 29-годишна жена от квартал "Еленово", почина и бебето й. Животът си загуби друга родилка преди това, за която медиците казаха, че причината за смъртта е ковид.