0

Б ългария участва за поредна година в голямото туристическо изложение ФИТУР (FITUR) в Мадрид, заедно с още 130 страни от цял свят.

Балканика Тур, Одисея, Тандем Травъл, Синерджи Травъл, Май Стори травъл, Глория турс, Филип Турс са компаниите, представящи национални туроферти, заедно с летище София, град Варна (втора година поред) и Велико Търново с Трапезица и Самоводска чершия. Щандът е добре позициониран, с големи пана-фотоси на красиви родни кътчета, рози и кукери. 

“Радвам се, че колегите от българските туристически фирми на изложението са доволни от добрите условия и по-голяма видимост на тазгодишния ни щанд в Мадрид, всички го харесваме много, каза зам. министърката на туризма Ирена Георгиева, която дойде за откриването. - Пазарът вече се възстановява, също интереса към България и съм тук да помогна за промотирането ни.“  

Зам.министър Георгиева се надява изложението в Мадрид да допринесе за промотирането на България.

 Зам.министър Георгиева се надява изложението в Мадрид да допринесе за промотирането на България.
Авторът

Близо 120 000 професионалисти от световния туризм ще събере 43-тото издание на панаира до неделя и около 90 000 посетители, 8500 са представящите се компании, заедно с областни и градски управи. Испания е разположена нашироко в три от общо 10 палати, постоянно има промоционални събития с хамон, дегустации, вино, сладкиши, шоу или томболи. Корея рисува и подарява ветрила, а Гватемала е специален гост тази година. 

Крал Фелипе Шести и съпругата му Летисия откриха ФИТУР с традиционна обиколка, ден след като присъстваха в Атина на погребението на чичо си Константин, последният гръцки крал и брат на бившата кралица на Испания София. 

Поли Генова забавлява гостите на приема в Мадрид, на който известната дизайнерка Де ла Прада обяви, че ще има ревю у нас през март.

 Поли Генова забавлява гостите на приема в Мадрид, на който известната дизайнерка Де ла Прада обяви, че ще има ревю у нас през март.
Авторът, gettyimages.com

Междувременно българо-испанската компания Би Грейт сървисес (Be Great Travel Services) обяви, че организира първо ревю у нас на голямата испанска дизайнерка Агата Руис де ла Прада, която лично присъства на приема в Посолството ни в Мадрид. 

Дизайнерката, известна с модели в ярки живи цветове и сърца, бе запленена от видео с карди от България и сподели, че няма търпение да посети страната ни. Ревюто е на 23-25 март в хотел Милениум в София.

Поли Генова накара гостите да танцуват с три свои хита, а организаторката Мартина Кронлунд и посланика Алексей Андреев почерпиха с български вина и испански хамон (сушено свинско месо).