0

Н искотарифни авиокомпании пуснаха евтини полети по 13 евро до европейски градове в месеца на големите зимни намаления.

До края на януари има билети на тази цена до редица градове и столици в Европа. Например може да отидете на пазар от София в Лондон, Милано, Рим и дори Париж само за 13 евро на човек в посока.

ПО ПРАЗНИЦИТЕ: Пием греяно вино във Виена срещу 400 лева

В цената обаче не са включени разходите за багаж и запазени места в самолета. На борда може да се качите само с малка раница, а мястото се разпределя автоматично. За различните дестинации включването на чекиран багаж струва между 15 и 22 евро в посока в зависимост от това колко килограма е куфарът.

Сезон

По-ниските цени са повод за нашенци да използват ниския сезон за шопинг по магазините, тъй като през януари има най-големи намаления на световноизвестни марки облекла, обувки и аксесоари. Много от търговците в Западна Европа буквално разпродават стоките на много изгодни цени.

Предлагат се луксозни марки парфюми с намаление в размер на 30-40%. Дрехи и обувки пък са с повече от 70% отстъпка в големите градове като Лондон.

Например предлага се дамска рокля на известен дизайнер с намаление от 280 на 168 британски лири.

Масони богатеят с китайско ноу-хау

Друга пък е намалена от 750 на 300 паунда. В аутлет магазините на световни брандове за спортни стоки пък могат да се намерят качествени маратонки по 20-30 паунда. Също така и спортни суитшърти и клинове за тренировки по 20-30 британски лири.

За дамите има много намаления на сребърни бижута, които са актуални за тази година. Една от най-известните марки предлага красиви колиета, гривни, пръстени и други накити с 40-50% по-евтино.

Нощувки

До края на месеца има намаления и в цените на квартирите. Така за две нощувки в хостел в Лондон цената започва от 60 евро на човек. За същата сума може да намерите и квартира за две нощувки на няколко километра от центъра на Рим и Милано.

ШОПИНГ МАНИЯ: Отровна змия паникьоса мол (СНИМКА)

Малко по-скъпо, или за 86 евро, ще платите за две нощувки в стая в сграда на 2 километра от центъра на Париж.

Цените на хотелите в тези градове са поне с 50% по-високи от тези на квартирите.