0

Близо 20 години Триано Русе помагат на техните клиенти да обзаведат своята баня, така че тя да им носи усещане за уют, чистота и индивидуалност. Започнали своето собствено производство в малък цех с трима души и извървели успешно стъпките до утвърдена марка, позната с качествените си продукти и гарантираното внимание към всеки детайл.

Кога, как и кой стартира бизнеса на "Триано"?

Фирма "Триано" е специализирана в производството на водоустойчиви мебели за баня, душ-кабини и огледала. Тя е стартирана през далечната 2004 година от собственика Пламен Костов и още двама съмишленици. Те започват своята предприемаческа дейност с ограничени ресурси, работейки в малко помещение от 50 квадратни метра, с малко машини, но голям ентусиазъм. В първите години на бизнеса основните предизвикателства са свързани с изграждането на доверие в партньорите, както и позиционирането на малкия бизнес на пазара на мебели за баня.

Какво доведе до изграждането на нов собствен производствен комплекс?

Изграждането на новият голям производствен комплекс е резултат от постоянния растеж и успех на бизнеса. С увеличаването на клиентите и нарастващия брой на поръчките, съществува нужда от по-големи и модерни производствени площи, които да позволят по-ефективно изпълнение на заявките. Въвеждането на нови продукти и различни модели шкафове за баня, както и увеличаването на гамата душ-кабини и огледала за баня изисква подходящи условия за производство, което налага разширяване на производствените мощности и инфраструктурата.

Новият комплекс ще предоставя възможност за по-ефективно управление на производството, подобряване на работните процеси и рационализиране на производствената верига, подкрепя растежа и развитието ни. Новият ни автоматизиран стъкларски цех вече заработи като част от този комплекс, а в следващата година се предвижда и цялостното преместване на производството на мебелите за баня.

Кое е вашето конкурентно предимство пред брандовете във вашата ниша?

Основното ни конкурентно предимство е нашия талантлив и предан екип от професионалисти. Голяма част от този екип работи във фирмата вече над 10 години, което говори за ангажираността към нашата мисия и ценности. Двамата съмишленици, с които собственика стартира бизнеса преди почти 20 години, са все още ключови фигури в развитието ни. Техният опит и ентусиазъм са основа за иновациите и растежа.

Важно е да споменем и че сме семеен бизнес. Братът на Пламен Костов, Росен Костов, играе значима роля като съдружник и мениджър на стъкларската ни фабрика. Това е ключово за нашата производствена дейност, особено в изработката на душ-кабини и огледала. Такъв семеен подход не само укрепва връзките в нашия екип, но и гарантира, че стойностите на бизнеса се предават от поколение на поколение, като се залага на дългосрочни и устойчиви отношения с клиентите и партньорите ни.

Какви цели си поставяте?

Целите, които сме си поставили са амбициозни и насочени към усъвършенстване на нашия бизнес в няколко ключови аспекта.

На първо място, нашата основна грижа е подобряване на условията на труд за нашия екип. Искаме да осигурим комфортна и безопасна работна среда, където те могат да се развиват професионално и да се чувстват мотивирани. Въвеждането на модерни технологии и производствени процеси е част от този ангажимент към подобрение на трудовите условия.

Втората наша цел е свързана с иновациите. Искаме да внедрим нови технологии, които ще увеличат ефективността и производителността на нашите операции, за да предоставяме винаги мебели за баня с безкомпромисно качество. Това включва автоматизация на производството, разработка на по-ефективни и устойчиви производствени процеси, както и усъвършенстване на продуктовата линия.

Накрая, но не на последно място, насочваме се към излизане на чуждестранни пазари. Искаме да укрепим присъствието на нашите продукти и услуги в международен мащаб, като разширим нашата клиентска база и установим дългосрочни партньорства с клиенти извън нашата страна. Това включва изследване на нови пазари, адаптация на нашите шкафове и огледала към нуждите на международните клиенти и утвърждаване на името ни като надежден и иновативен партньор.

Обединявайки тези цели, имаме вяра, че ще превъзмогнем предизвикателствата да утвърдим позицията си като успешен и конкурентоспособен играч на пазара.

Продавате ли в платформи, различни от вашия собствен онлайн магазин? Коя от тях работи най-добре за вашите продукти?

Да, сътрудничим си с множество онлайн търговци на цялостни решения за баня, които предлагат нашите продукти през техните платформи.

От началото на стартирането на нашия нов онлайн магазин Triano.bg преди близо 1 година обаче, забелязваме, че той е източник на най-добри резултати за нас. Този нов уебсайт предоставя по-добра видимост на нашите продукти, подобрено потребителско преживяване и възможности за привличане на по-голям брой клиенти. Работейки върху него, успяхме да изградим по-силни отношения с нашите клиенти и да предложим по-гъвкави и индивидуални решения за обзавеждане на баня.

Въпреки това, не пренебрегваме и другите платформи, с които си партнираме. Всеки канал има своите силни страни и приноси към нашия успех. Следим внимателно резултатите и ефективността на всеки от тези канали и предприемаме мерки, за да гарантираме, че нашите шкафове, душ-прегради и огледала са достъпни и успешно представени на всички от тях.

Така, обединявайки усилията си в разнообразни онлайн платформи, сме установили солидно присъствие на пазара и продължаваме да насърчаваме растежа и развитието на бизнеса ни.

Ако можете да върнете времето назад и промените едно нещо в бизнеса си, какво би било то?

Ако можехме да се върнем във времето и променим нещо в нашия бизнес, вероятно бихме избрали да не променяме нищо. Всички научени уроци и грешки, които сме извлекли през годините, са от съществено значение за това къде сме днес и какъв е успехът на нашия бизнес.

Всяка грешка е била ценен опит и урок, който ни е насочил към подобрения и иновации. Тези предизвикателства са ни научили да бъдем по-стабилни и да усъвършенстваме стратегиите си.

Вярваме, че всичко, което сме преживели и научили, е направило нашия бизнес по-силен и устойчив. Това е част от еволюционния път на ТРИАНО и формира основата на това, което представляваме днес.

В заключение, в този критичен момент, когато наблюдаваме спад в потреблението и нарастваща инфлация, поемаме ангажимента да укрепим нашата позиция като лидер на пазара за шкафове за баня, стъклени паравани и огледала.

Нашата цел е да продължим да предлагаме висококачествени продукти, които осигуряват надеждност и функционалност. Избираме пътя на иновациите и инвестициите в технологии, за да подобрим и разширим гамата си, като така удовлетворим растящите нужди на пазара.

С благодарност към ангажимента и усилията на нашия екип, както и с подкрепата на нашите ценни клиенти и партньори, ще продължим да вървим уверено към постигането на нашата стратегическа цел - да останем лидери на пазара в нашия сегмент и да продължим да предоставяме водоустойчиви мебели за баня от изключително качество.


ТРИАНО e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.