0

Представете вас и вашата компания в няколко изречения? Откога съществува компанията, колко души работят в нея и какво наложи създаването на онлайн магазина?

Преди повече от три десетилетия създадохме МЕДИНА МЕД ® като малка семейна фирма, но с голяма амбиция и цел - да предоставяме най-качествената услуга при сервизирането и продажбата на гуми.

През далечната 1991 година стартирахме работа със само 5 служители, броят на които вече е над 260. Днес МЕДИНА МЕД ® е един от най-големите вносители на гуми за леки, лекотоварни, 4х4 автомобили, агро и индустриална техника в България.

• С какво се различавате от другите магазини за гуми?

В допълнение през 2021 година внедрихме дигитални решения, „РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА СМЯНА НА ГУМИ“ в обект на МЕДИНА МЕД ®, както и платформа на проследяване на обаждания, която позволява да се „уговори“ в удобно време директно обаждане, което подобрява ефективната комуникация с клиента.

• Къде се продава по-лесно: онлайн или офлайн?

Не е възможно да се определи точно дали онлайн или офлайн е по-лесният дистрибуционен канал, всеки от тях имат своите предимства и предизвикателства. Категорично може да споделим, че „хибриден“ подход (онлайн и офлайн) – взаимно се допълват.

• Кой е най-силният ви мотив да участвате в конкурса „eCommerce Academy Awards 2022“?

МЕДИНА МЕД ® се стреми да отговаря на динамичните очаквания, на своите клиенти, като вярваме, че участието в конкурса ще ни предостави една по-различна, външно-независима от професионалисти в дигитална среда - обратна връзка за сайта, която ще послужи за подобряването на същият.

През годините МЕДИНА МЕД® продължава да надграждаме партньорско сътрудничество със световни водещи производители. Michelin, Continental, Goodyear, Nokian и Pirelli са само част от имената на техните партньори.

От 2015 година притежават ексклузивни права и от концер-на Michelin за продажба на гуми в тежкотоварния сегмент. МЕДИНА МЕД ® са тясно специализирани и в сегмента гуми за селскостопанска и агроиндустриална техника. Сертифицирани да ремонтират и регенерират агро гуми.

В стремежа за непрекъснато развитие, през 2020 година успешно внедряват и стартират първото по рода си иновативно производство за Балканския полуостров на тежкотоварни гуми, топъл регенерат с марката REMEDINA. Това им позволява да произвеждат гуми за тежкотоварни и автобусни транспортни средства, които са аналог и не отстъпват по качество и резултати на световните водещи производители.

Сервизните им центрове са удобно разположени в най-големите градове на страната: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Бургас, Варна, Добрич, Русе и Велико Търново.

Разширяват присъствието си и към Европа, като врати отворя сервизната им база в Барселона, Испания.

МЕДИНА МЕД® са модерна компания гледаща към бъдещето както на бизнеса, така и на природата. Точно затова като съоснователи създават и Екомедиана Рисайклинг. Цел на компанията е изграждането на устойчива система за разделно събиране и оползотворяване на излезлите от употреба гуми, чрез механично рециклиране до крайни суровини служещи за производството на нови изделия. Това им позволява да постигнем 100% рециклиране на излезли от употреба гуми.

medina-med.com e ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА ГУМИ в България - сертифициран по стандарти и изисквания на Continental.