0

Т ой е визионер, световно признат заради своите идеи и стратегии в областта на иновациите и лидерството. Става дума за д-р Макс МакКиоун - световно признат автор, консултант и лектор с над две десетилетия опит в подпомагането на организации, справяйки се със предизвикателствата на съвременния бизнес.

Фредрик Харен: Ние никога не сме по-близо до Бог, отколкото когато сме креативни!

Още трима ТОП лектори се включват във Future Forum

А сега ще пристигне в България, за да сподели безценни мисли и знания по отношение на психологията на успеха, самосъзнанието и личностното израстване и как адаптивността е предпоставката за процъфтяване в промяната, тъй като е част от топ лекторите от световен мащаб, които ще се срещнат на 23 и 24 октомври в НДК с българската публика по време на мащабното събитие за личностно и професионално развитие Future Forum (https://www.futureforum.bg/), организирано от NOVA и Webit.

НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК!

Д-р Макс МакКиоун работи със световни компании като Microsoft, Virgin и Pfizer, водейки ги по пътя към иновативни решения за постигане на желаните резултати. Неговият принос за тези организации утвърждава репутацията му в световен мащаб. Той е носител на множество награди, международно признат автор и известен консултант в областта на лидерството. С доказан успех в приноса си към компании от 'Fortune 100', споделеното знание и талантът на Макс за развитие на потенциала на бизнеси от различни сфери, оставят трайно въздействие върху аудиторията на редица световни сцени.

ПОВЕЧЕ ЗА Д-Р МАКС МАККИОУН ПРОЧЕТЕТЕ ТУК! 

Д-р Макс МакКиоун е защитник на иновационната култура. Той също така твърди, че провалът може да бъде положителен за напредъка, ако се разглежда като част от процеса. Той прави разлика между промяна и напредък, твърдейки, че „промяната е неизбежна, но прогресът не е“.

ТОП 5 урока по лидерство от Адам Мендлър! (ВИДЕО)

Кой е Фредрик Харен и защо го наричат Изследователят на креативността?

Работата му описва как „творчеството не идва от наемането на правилните хора, а от създаването на правилните условия“ и също така твърди, че „реагирането има значение толкова, колкото и планирането“, защото стратегията е ефективна само когато оформя събитията в реалния свят.

Сред многобройните му приноси няма как да не откроим литературата по отношение на иновации, свързани с адаптивността, посочвайки четири нива на адаптация, които социалните групи могат да постигнат.

1. Разпадането е краят на социалната група.

2. Справянето е оцеляване „без просперитет, гордост или радост“.

3. Процъфтяването осигурява ползи, които си заслужават и са желани.

4. Последното ниво, трансцендирането преодолява ограниченията на старата система, позволявайки повече за всеки.

В същото време социалните групи и индивидите се опитват да се адаптират, следвайки три стъпки:

  • Първо, признаване на необходимостта от адаптиране.
  • Второ, разбиране на необходимата адаптация.
  • И трето, адаптиране, ако е необходимо.

В повечето общества има комбинация от различни системи на различни нива на приспособяване. Много усилия за достигане на по-високи нива на адаптация се провалят, защото една или повече от стъпките не са напълно успешни. Хората може да не разберат, че промяната е необходима, или да не разберат какъв вид промяна е необходима, или просто да избягват да правят тези промени.

Адам Мендлър разкрива тайни как да ръководим като топ CEO!

Световни авторитети пристигат в София за Future Forum!

В The Strategy Book, един от победителите в наградите за книга на годината на Chartered Institute of Management за 2013 г, твърди, че „стратегията е за оформяне на бъдещето“ и подхожда към стратегията като към нещо, което хората правят , както като стил на мислене, така и като комбинация от предприети действия, заедно с техните последствия.

Той описва как индивидите и групите могат да увеличат способността си да мислят и действат стратегически, като намерят най-добрия път към желаните цели с налични средства. Той написва книгата, за да помогне на реалните хора да използват стратегията, отчасти в отговор на призива за действие от Ричард Уитингтън, който пише за училището за изследване на стратегическото управление, известно като Strategy-In-Practice.

Сред основните теми, които ще засегне по време на своето участие във Future Forum, са:

1. Психологията на успеха: Разбиране на вашето мислене

Как вашето мислене оформя вашия успех и как да култивирате мислене, ориентирано към растеж.

2. Самосъзнание и личностно израстване

Значението на самосъзнанието за насърчаване на личностното израстване и развитие.

3. Адаптивност: процъфтяване в промяната

Как да се възползвате от промяната като възможност за иновации и конкурентно предимство, сдобивайки се с умения да се справяте с несигурността.

Д-р Макс МакКиоун е само част от световните имена, които ще дойдат в България за Future Forum.

Вижте всички обявени до момента лектори ТУК!

Събитието включва още изложение, което съчетава трансформиращата сила на форума за личностно развитие с възможност за подбор на кадри във всяка една професионална сфера. Работодателите ще имат възможността да се срещнат с голям брой таланти от пазара на труда и да се позиционират сред водещите компании в страната.

Посетителите ще могат да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти, да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения.

Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg!