0

Ц ентърът на София задмина по цени дори имотите до Ватикана в Рим, показа проучване на „Телеграф“ в сайтове за продажба на жилища.

Офертите за продажба на двустаен в сърцето на София стигат 520 000 евро.

За сравнение най-скъпото жилище в един от сайтове с обяви за имоти в района до Ватикана струва 515 000 евро.

ХЛОПВАТ КЕПЕНЦИТЕ: Трудно ще дават кредити за жилище?

И в двата случая се касае за апартамент, който е с площ около 80 квадратни метра, без цялостно обзавеждане, но с наличие на подови настилки, кухня и прочие.

В сърцето на Рим пък друго предложение е за китен малък двустаен, като цената му е 350 000 евро. В сумата е включено от среден към висок клас обзавеждане с всичко необходимо за живеене. 

Средно 

От данните в платформите за обяви за имоти в София се вижда, че цените у нас са достигнали тези в Рим, но дори и ги надвишават.

Най-ниската цена за квадратен метър в район Център е 1700 евро, а най-високата доближава 10 000 евро, като за тази сума е включено и луксозно обзавеждане в апартамент на ул. „Московска“.

Цените на имотите замръзват! (СНИМКИ)

Средната цена на имот в района на центъра на София е 186 000 евро, сочи статистиката на сайта. 

Луксозни 

Сред обявите могат да се намерят суперлуксозни имоти в столичния квартал „Лозенец“.

Цената на 171 квадрата двустаен апартамент е 600 000 евро, което е около 3000 евро на квадрат.

Имотът е с модерен и дизайнерски вид, изцяло оборудван и се намира в знакова сграда на бул. „Черни връх“, до хотел „Маринела“.

Продават жилища с борчове за парно и вода

Подът на жилището е от естествен паркет, със смартосветление и специално озвучаване, а мебелите са на реномирани италиански марки.

В описанието на имота пише, че в оригинал апартаментът е бил с две спални, но към момента втората спалня е превърната в гардеробна.

За сравнение отново двустаен, с модерно обзавеждане, но в квартал „Манастирски ливади“ в момента се продава за близо 5000 евро на квадратен метър, или за 70 квадрата искат 345 000 евро.