0

С 10 лева по-скъпо се предлага за Деня на влюбените двойна стая, с бонус стъклена душ кабина в спалното помещение. Офертата е на тризвезден хотел в Пловдив, като стандартната стая струва 144 лева с включена закуска, а спалнята с прозрачна душ кабина е с 10 лева по-скъпа. В сумата са включени още бутилка вино, шоколадови бонбони и романтична украса. Също така има интернет навсякъде в хотела, а в цената е включена и туристическа застраховка. За 164 лева пък получавате луксозно студио с прозрачна душ кабина, разположена до двойно легло. 
Студиата със стъклена душ кабина са разположени на последния етаж с панорамна гледка и тераса. Разполагат с кът с мека мебел, спалня с ортопедичен матрак, индивидуално контролиран климатик, кухненски кът и хладилник.

Спа 

В офертите за празника се предлагат спа хотели и места за настаняване в планинските курорти. Цените са от 70 до 320 лева за нощувка за двама, като зависи от това дали хотелът предлага комплимент за влюбените, както и включено изхранване. Най-тънко излиза хотел във Велинград, с включена закуска, обяд и вечеря, без напитки. Влюбените могат също така да ползват басейни с минерална вода и спа зона със сауна, парна баня и други.

Има места за настаняване, които предлагат нощувка на 14 февруари за 120 лева, а по желание срещу доплащане от 80 лева в стаята оставят бутилка вино и шоколадови бонбони за двойката.

Заведения

Цената на куверта в пиано бар в София пък е около 100 лева. В сумата са включени салата, основно и десерт по избор между няколко варианта, както и изпълнители и DJ парти. Някои от столичните заведения пък не подготвят предварително празнична вечеря, а канят посетители да отпразнуват Трифон Заразен или Свети Валентин на свободна консумация.
В Деня на влюбените - 14 февруари 2023 г., всички граждански бракове, сключвани в община Хасково, ще бъдат безплатни. Заявленията за празничния ден вече се приемат в Община Хасково. От 2017 година досега 38 двойки са сключили брак на 14 февруари в Хасково. През 2023 година до момента две влюбени двойки са избрали празника на Свети Валентин, за да поставят началото на съвместния си житейски път.