0

П ърво ще се търси подкрепа от евентуалните коалиционни партньори за съставяне на бъдещ кабинет, а след това ще бъде обсъждан съставът на Министерския съвет. Това каза пред журналисти номинираният за премиер Асен Василев.

По думите първите разговори по програмата  за следващите 6 месеца, представена от Кирил Петков, ще започнат с БСП и ДБ, които “имат няколко приоритета, които искат да добавят”.

Асен Василев коментира пред БНТ, че зависи от от разговорите с коалиционните партньори дали Кирил Петков ще бъде министър. Асен Василев заяви, че ПП все още не е събрала подкрепата на 121 депутати. На въпрос дали смятат да разговарят със Слави Трифонов, Василев отговори: "Не, нямаме и намерение. С г-н Трифонов и въобще с ИТН като структура, ръководена по начина, по който тя влезе в първия кабинет, имаме сериозни различия. Целите, които ние смятаме, че трябва да се следват, е средствата да отиват при всички български граждани и да се спре с това определени фири да взимат големи поръчки, да са предварително избрани. Трудно виждам как ПП може да взаимодейства по този начин с някой. Затова ние търсим в момента хора, които много ясно искат да застанат на страната на гражданите", допълни той.