0

Л идерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е на посещение в Ловеч и пред симпатизанти направи коментар по актуалните теми от последните седмици. 

"Кирил Петков вчера казва: "Добрата новина от днес е, че можем да си получим цялото количество азерски газ на по-евтина цена".  Това го казва около обяд. Само след малко неговият КЕВР, който той подмени политически, излиза и казва, че газът за май поскъпва с 14%. Сложи му на екрана негово изказване и до него цената на КЕВР и остави народа да види кой лъже".

По думите му правителството е "направило гигантска манипулация и машинното гласуване е част от това".  "Понеже сме в града на дядо владика Гавраил, а той винаги започва с "Да внимаваме", но българският народ не чу какво им каза църквата "да внимаваме" и избраха промяната", посочи той.  "Ние никога не можем да търсим отговорност на народа, може би и ние сме направили грешки, може би и ние сме си го заслужили. Затова има и изкупление, и покаяние, тогава Господ ти дава отново сили да продължаваш напред. Неслучайно Господ е казал всички сме грешни", допълни Борисов. 

В тази връзка той припомни затварянето на всички храмове по света по време на COVID пандемията, но не и в България.  "Целият свят беше потънал в COVID кризата и всичко беше затворено. Само в България владиците създадоха такива условия, че с нито процент не се вдигна процентът на заразени. И само българските църкви, катедрали и манастири светеха и служеха. Затова Господ ще пази България, а ние ще продължаваме да строим църкви, манастири и джамии, защото това е в сърцето ми. Българинът има нужда от духовност", посочи Бойко Борисов.