0

З а Рилския манастир знаете колко много сме правили – пречиствателни станции, паркинги, пожарни, пътища, като видях игуменът как се вайка за 28 000 лева ток и това е навсякъде. Затова ние предложихме да започнем с храмовете, с духовните места, където да фиксираме цените на тока. Това каза в Стара Загора на гости при митрополит Киприан бившият премиер Бойко Борисов.

Знаете, в най-голямата криза, когато цял свят затвори църквите и джамиите, ние, уповавайки на вярата, не го направихме. И заплати подсигурихме на свещениците, както и на мюсюлманските проповедници, на католиците, на всички. Отхвърлиха ни предложението, но пак ще го внесем в понеделник, защото към всичко това се прибавя и колапса, в който са общините. Не говорим за софийско метро, осветление и градски транспорт, това са болници, читалища, детски градини, домовете за социално слаби, защитените домове, всичко това е в пъти нагоре, отбеляза той.

Вярно, че е много важно да работим със Северна Македония като наш съсед, но това да е основната ни цел ми се вижда грешно, когато на всеки българин от джоба му вадят парите, изтъкна Борисов. 2,95 е нафтата на бензиностанцията, горива, газ ток, хранителни продукти, всичко върви нагоре. Близо година вече не сме в управлението и можем да сравним, само за няколко месеца цената на тока отиде в пъти повече нагоре, уточни лидерът на ГЕРБ. 

"Немислимо е храмовете в България да не могат да си платят тока. Който си плати 3 сметки за тока, вече ще го проверяват за пране на пари, щото няма как да си платиш три поредни сметки", посочи той. Ще продължаваме да се борим за вас, явно е, че нито ще имате повече пари за строителство, нито за ремонти, поне това, което успяхме да направим, не е малко, каза още шефът на ГЕРБ. Ще се борим до край да ви урегулираме цената на тока, допълни Борисов. 

Малко по-късно лидерът бившият премиер се пошегува: "Тоя полилей може да го загасим, направихме снимките, да не хабим тока".