0

„Ако ПП бяха вкарали правителство, все щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да го подкрепя. И те го разбраха вчера”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас.

„Нямах си работа и го споделих. Скъсаха проектокабинет, бегаха, хвърлиха мандата и заминаха. Защото щяхме да ги оставим и оттук нататък той не може да каже фразата „Служебният кабинет носи изцяло отговорността. В такава политическа ситуация няма защо да си хабим името. Август няма да има газ", допълни експремиерът.

„Няма кой да преговаря за третия мандат. Имаме решение да не управляваме с БСП. Ако го даде на тях и да искам, Конгресът ме е задължил, да не го правя. Христо Иванов каза, че си търси други приятели. Той ще сяда с мафията на една маса, а с ГЕРБ им било рано, учили се”, каза още той и допълни, че партията му ще върне мандата.

Борисов разкритикува правителството в оставка.

"Една къщичка за птици не с направили, една велоалея. Магистрала „Тракия” година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно. Цяла предизборна кампания изградиха върху Магистрала „Хемус”, каза той. „Те знаят какво са направили. Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат”, посочи той.