0

С ъжалявам, че владиката не беше в Народното събрание, за да види този срам с гласуването за изпращане на военна помощ за Украйна. Решение на парламента няма, има само разпределение на постове, пари и власт. Това каза пред журналисти след литургията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов 

"До там го докарахме, че Христо Иванов да каже, че за ДБ дали само постни дробчета, а другите изяли тлъстото месо. Хората нямат ток, нямат нафта, няма газ, агнешкото месо гони 30 лева, а управляващите вчера 6 часа решаваха как да вземат още пари на данъкоплатците, като увеличат числеността си в комисиите - срам", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че тях не ги интересува властта, нито ги интересува управлението. На въпрос дали е доволен от гласуването вчера в Народното събрание Борисов отговори - "то няма решение". На българите Бойко Борисов пожела да са храбри, да са здрави, живи и да слушат какво им говорят владиците и свещениците в църквата, защото по думите му те винаги дават правилните съвети.

"Молете се за мир! Христос би застанал на страната на Украйна", каза в словото си митрополит Николай. Той подчерта, че моли Бог да пощади децата, майките, старците и всички хора в братоубийствената война, която се води в Украйна. Владиката благодари на Борисов, че не е затворил храмовете по време на пандемията от COVID-19. "Бъдете победители и Свети Георги да ни пази, той да е покровител на епархията ни и на Пловдив!", благопожела още митрополитът в края на литургията.

След службата в храма "Свети Георги" Борисов се запозна на място и със строежа на новия параклис "Св. Архангели", който се намира в Стария град.

"Няма помощ за Украйна, има кризисен ПР за Кирил Петков, щом вкараха в кризисния ПР и украинския посланик, правете сметка. Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна, коалицията вече се е разпаднала, само корупция и делби, единствената брънка в нея е корупцията", заяви още пред журналисти в Пловдив Бойко Борисов. Те ще се крепят докато не откраднат соларните паркове и не вземат всички комисионни от оръжейните фирми, посочи още той. 

"Тези трябва да стоят, докато заравнят всичко и всяка мисъл, че са били и можели да бъдат добро за България. След това да си заминат като антихристи. Румен Радев ни инсталира това управление, но вече се пази и от Стефан Янев. Хората го сочат с пръст заради провалите и колебливите му позиции. Радев направи така, че хората да се мразят", коментира експремиерът.

"Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен ПР, за да спаси Кирил Петков. Това е срам за него. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ", заяви още Бойко Борисов.