0

П резидентът Румен Радев проведе демонстрационен полет на изтребител "Юрофайтър" в Испания. От пресцентъра на държавния глава изпратиха официално видео от полета.

Във втория ден от посещението си в Мадрид Румен Радев посети Логистичен център за въоръжение и проучване. След полета Радев заяви, че е признателен на испанските колеги за "уникалната възможност да лети на един от най-съвременните изтребители в света".

Благодари на испанските авиатори и техници, които заедно с български събратя се грижеха за сигурността на небето на България.

"В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е със своя професионолизъм да не допуснат тя да се разраства в името на сигурността. С ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустошителния потенциал на войната, с която политици и демагози не разполагат, или пренебрегват в името на партиен или користен интерес. Много от тях никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите. Тези политици залагат на карта мира, който професионалните военни са призвани да съхраняват с цената на живота си.
Благодаря на испанските авиатори и техници, които заедно със своите български събратя, се грижеха за сигурността на небето на България", заяви Румен Радев.